▲ Booktube-rekommendationer

Booksandquills
 
 
 
Library at the Edge of the World
 
 
 
Chboskyy
 
 

▲ Problem

Ja. Det ligger till så här att mina glasögon är paj. L:s katt hade visst busat sönder dem häromnatten så här sitter jag, lite halvkisandes och väntar på synundersökningstid kl 12 och ett fruktansvärt ångestladdat beslut. Att välja nya glasögon! Alltså. Ja. Det blir spännande.

▲ 2015

Det har nu gått en vecka på det nya året och jag har hittills hunnit med 3 och en halv bok. En av de tre var något jag verkligen tyckte om. De andra två lämnade mig besviken och något matt, men läslusten gav inte vika! Den bok jag tycker om är Något av ett leende av Francoise Sagan ("och jag dog inte men miste sansen" så beskriver hon en orgasm). De andra två var Fvonk av Erlend Loe och Förhäxad av Foucault av Patricia Duncker. De senare två var för mycket män och tarvlig ångest. Och nej, ångest är inget att förminska eller skämta om, jag lider själv av det men i dessa blev det bara för mycket. Det kanske var fel tidpunkt, eller så vart det bara inte min kopp te så att säga.
 
Just nu är jag 125 sidor in i Lex bok av Sara Kadefors och än så länge är den helt okej. Gillade du Sandor Slash Ida så gillar du nog den här, även om jag tror sistnämnda titel ändå är snäppet bättre, om inte två snäpp. Eller tre.
 
Under 2015 vill jag hinna läsa ytterligare 100 böcker och har satt det som mitt mål på Goodreads. Av dessa 100 titlar vill jag prioritera kvinnliga författare då dessa generellt genom tiderna ignorerats, därför tycker jag att män gott kan aktivt ignoreras under ett år. Eller två.

▲ läsåret 2014

 
Under 2014 läste jag 102 böcker vilket enligt Goodreads (bild ovan) blev 18493 sidor som i sin tur blir ca. 50 sidor per dag (18493/356 = 50,66). Om ni kikar på fliken "läslöfte 2014" (som jag inte uppdaterat särskilt väl) kan ni se att läsa minst 50 sidor om dagen var ett mål. Nu har jag väl inte gjort det exakt, utan snarare i genomsnitt - men ändå! Jag hade även som mål att läsa 60 böcker, vilket jag klarat galant. I övrigt har jag inte brytt mig särskilt mycket om att följa målen, utan snarare läst det jag känt för. Men jag är himla nöjd ändå med mitt läsår.
 
Hur har det gått för dig?

RSS 2.0