▲ 20 snabba om julen

Hittade en rolig lista på Från Enligt O som jag tänkte kunde vara en enkel ingång tillbaka till det här bloggandet som jag dissat under en lång tid. Booktubeandet har dessvärre inte heller gått som på räls. Först kandidatuppsatsskrivning och sen heltidsjobb. Roliga grejer!

 

 Favoritomläsningen i juletid
 

Tomten eller Grinchen? Jag gillar tomtar och ljus och mys, men Grinchen-filmen är bäst.

 

knäck eller ischoklad? Knäck är så gott, har dock inte orkat göra vegan-knäck i år. Ätit massa sambo-bakad snickers och wienernougat istället.

 

lussekatt eller pepparkaka? Bägge. Alla sorter ätes under juletid. Gärna saffransbullar med mandelmassa!

 

Karl-Bertil eller Kalle? Gillar mest Robin Hood-delen. I år var för övrigt första gången på år som jag haft möjlighet att se hela Kalle, men somnade nån gång mot slutet..

 

marsipangris eller julskinka? Sk*nka utan rumpa på vörtbrömackan med senap är ett måste, helt klart.

 

julmord eller julmys? JulMYS!

 

boken eller filmen? Jag gillar nog bägge delar, lite beroende på humör och energinivå. När det kommer till Harry Potter ser jag gärna filmerna. Särskilt kring jul. Så mycket julstämmning! I alla fall i de första fyra.

 

hundöra eller bokmärke? Kör mest på bokmärke, men hundörar där jag strukit under speciella citat och dylikt.

 

morgonpigg eller nattuggla? Morgonstunden är bästa tiden på dagen. Nybryggt, hett kaffe och god frukost till julkalendern eller Gilmore Girls uppkrupen i soffan med en filt. Inget slår denna tid som jag tyvärr sällan får nu när jag jobbar och pendlar 7:00 på morron.

 

julmust eller glögg? Julmusten tar slut på stört hemma. Men glögg är också mumma! Gillade verkligen årets glögg från Blossa. Otroligt vacker flaska med träkork dessutom!

 

Downton eller Bullerbyn? Inget av det.

 

Ove eller Obi-Wan? Jag vill se Ove bums på bio! Tyvärr har jag inte hunnit läsa boken.

 

Gina eller Arne? KLÄNNINGEN! Herrejisses så vackert det glittra och Ginas sköna humor med pjamasen och godisskålen, hurra!

 

Modig eller Fröken Friman? Har inte förstått att detta fantastiska program funnits! Har ju ingen TV så inte särskilt konstigt, men vill absolut kolla ikapp. Mera feminism åt folket!

 

ljudbok eller e-bok? Jag gör inget av det dära faktiskt, men skulle gärna vilja ha ro nog att lyssna på ljudbok då jag ofta blir väldigt trött i ögonen, fast jag vill läsa 100 sidor till.

 

regn eller snö? En dag fick vi. Efter julhelgen.

 

Håkan Hellström eller Bruce Springsteen? Sorgen att inte få Ullevi-biljetter, den svider och bränner.

 

kokbok eller bakbok? Älskar bägge sorter! Alla dessa fina vego-kok/bakböcker som kommit senaste åren, så himla fina! Tyvärr kan en ju inte ha hur många som helst. Dels onödigt (?), dels dyrt.

 

en i taget eller slalomläsning? Forever and ever.

 

amaryllis eller hyacint? Har haft båda sorter hemma under december, men tycker amaryllisen är liiiite finare ändå.

 

 

GOD FORTSÄTTNING!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0