▲ Böcker jag läst i September 2014

 
 
Pettson får julbesök, en barnbok av Sven Norqvist.
Lite tidigt ute kan en tycka, men hittade denna fina bok i ypperligt skick på second hand och kunde inte låta bli att läsa den samma kväll. Myspys i stugan.
 
Det som händer i skogen, en grafisk novell av Hilda-Maria Sandgren.
Vackert tecknad och berättad historia om ett par flickor som precis börjat högstadiet, hur killarna bråkar, hur de måste bråka högre för att respekteras. Handlar om maktkamp, sociala regler och sexuella övergrepp. Stundtals obehaglig, men bra framlagt.
 
How to Tell If Your Cat Is Plotting to Kill You, en grafisknovell av Matthew Inman.
Så himla skoj! Present till min pojkvän som nyligen fått hem en katt. Kändes passande, höhö.
 
The Truth about Forever, en ungdomsroman av Sarah Dessen.
Macy har förlorat sin far. Hon blir tillsammans med en kille som tar livet på för stort allvar, allt han tänker på är skolan och sitt biblioteksextraknäck. Han är något empatilös och känslokall. Berättelsen utspelas under ett sommarlov då pojkvännen pker på Brain Camp och Macy ska ta över hans jobb på biblioteket. Där blir hon dock inte respekterad av de andra tjejerna och vantrivs. När hon försöker förklara detta för pojkvännen i ett mejl och avslutar med "jag älskar dig" får hon ett "Vi borde ta en paus" tillbaka. Hon stöter av en slump ihop med ett litet cateringföretag och upptäcker hur kul det är med fart och fläkt. Att hon kan få vänner, att hon tycker det är kul att gå ut, att träffa människor. Att en inte alltid måste hålla allting inne. Det hände något med hennes far som hon inte kunnat prata om, men allting ändras när hon träffar catering-gänget. Och Wes.

Jag uppskattade den här, det var i princip det enda jag orkade läsa under större delen av september.
 
Kvinnor ritar bara serier om mens, en grafisk novellantologi av Sara Olaussen et. al.
Alla borde läsa den här boken.
 
Jiroekonomi, en faktanovellix av Nina Åkestam.
Intressant och tankeväckande om ett alternativ till dagens ekonomiska system, med fokus på kvalitet och nöje istället för kvanitet och kapital. Rekomenderas.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Svar: Tack för skräcktipsen!

Då var det dig jag såg! Jag tyckte verkligen att det såg ut som du, men vi mötte bara varandra en snabbis, så hann inte kolla efter ordentligt...

Svar: Haha! Ja, det gick så fort allting.
alekzandra

2014-10-09 @ 18:09:43
URL: http://bookshelf.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0