▲ Top Ten Tuesday: Popular Authors I've Never Read


Top Ten Popular Authors I've Never Read / Populära författare jag inte läst
 
 
 • Virginia Woolf
  Skammen! Jag riktigt skäms. I hyllan står fyra av Woolfs böcker som verkligen lockar mig, och tro mig - jag tänker läsa dem allesammans! Woolf är lite av en favourit trots att jag ännu inte läst ett ord, endast på grund av förutfattade meningar och principskäl. Ganska ologiskt egentligen. Och töntigt. Men att jag är en tönt är ju knappast någon hemlighet.

 • Jane Austen
  Lite samma här, en författarinna jag alltid tänkt läsa och dessutom äger något par böcker av, men inte riktigt fått tid till. Trist och synd och skam. Men skam den som ger sig! I år kanske blir året denna bruttan blir Mr. Darcy-frälst?

 • Charlotte Brontë
  Inte för att denna 1800-talskvinna skrivit mängder men Jane Eyre är ju onekligen en av västvärldens mest populära romaner. Nog för att jag tänk läsa denna gotiska, feta bok så småning om, men ärligt talat vill jag inte tycka om Charlotte Brontë. Hon var en bitch.

 • Anne Brontë
  Tillskillnad från den äldsta systern är jag himla spänd på att läsa Annes alla verk. Hennes "mästerverk" The Tenant of Wildfell Hall (som tydligen ska vara en av de första feministiska romanerna) har jag i hyllan och ibland kan jag höra den kalla på mig, dovt medan regnet smattar mot fönstret och vinden ylar i ventilen.

 • Victor Hugo
  Med storverk som Les Misérable och Ringaren i Notre-dame känns det oundvikligt att gå hela livet utan att ha läst Hugo. Den sistnämnda har jag en gammal, fin svensk översättning av i hyllan så förhoppningsvis blir den läst - inom ett par år eller så. Les Mis dock, i allsindar, det kommer ta mig hela livet. Kanske håller mig till musikalversionen med Hugh Jackman.

 • Thomas Hardy
  Ännu en klassisk författare vars verk jag antar mig älska. Allt jag hört är ruggigt och himla intressant. Mörker och tragedi. Och även denne författare har bosattsig i bokhyllan utan att ha blivit läst. Nykomlingen Tess of d'Urbervilles blir mest troligt den jag läser först av denne herre.

 • Chuck Palahniuk
  Fight Club. Behöver jag säga mer?

 • Suzanne Collins
  Nej. Jag har inte läst Hungerspelen. Kanske någon gång i framtiden. Ärligt talat är jag mer sugen på att läsa Battle Royale. Filmen är fantastiskt splattig och rå och förjävlig, och mest trolig ursprunget till trilogin av Collins. Den som påstår något annat är fast i förnekelse.

 • C. S. Lewis
  Denne brittiske författare är mest känd för sina böcker om Narnia; landet bakom garderoben. Jag äger hela serien, de två första givna i present 1995, de andra funna på olika second hand och gud vet hur lycklig jag är över att ha alla i samma gamla upplaga! Tyvärr står de ännu olästa. Fy skäms.

 • Gud
  Troligtvis den mest populäre författaren genom historien. Ifall hens verk nu faktiskt kan tillskrivas Gud är en annan fråga.

Kommentarer
Postat av: Anna / Sagan om Sagorna

Åh, jag har börjat läsa To the Lighthouse men gillade den inte... Annars har jag bara läst Austen (Northanger Abbey, som jag gillade oväntat mycket!) och Collins! Lewis har jag också börjat på, men inte tagit mig igenom :/

Svar: Åh okej. Har hört att Woolf kan vara lite speciell att läsa, men hoppas jag gillar! Vad har du läst av Lewis? Tänker mest att jag BORDE läsa hela Narnia nu när jag letat upp den och allt.. haha. Filmen är ju himla mysig annars.
alekzandra

2014-03-04 @ 22:51:43
URL: http://www.saganomsagorna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0