▲ Läsmusik

 

▲ Finfina reaböcker

Mums!
Tre nya fina inbundna böcker från Norstedts förlag (en från förra årets rea).
 
Ser fram emot att läsa dessa allra mest tror jag! Så himla tjusig. Ganska ledsen över att inte hittan Erica Jong - Rädd att flyga, hel. Skit.

Två überfeta böcker som jag bara inte kunde låta bli att plocka upp. Båda låter superintressanta. Vi får se när tiden räcker till.
 
Och så blev det lite Mumin såklart!Anteckningsböckerna är från Pocketshop! Finns fler att välja mellan.
 
Sist men inte minst, troligtvis den tjusigaste boken ever.

▲ Om boken: The Woman in Black (video)

 
The Woman in Black, en skräckroman av Susan Hill.


 

▲ Böcker jag läst i Februari 2014

 

The Ocean at the End of the Lane
, en fantasyroman av Neil Gaiman.
En kort fantasyroman med häxor och andeväsen. Trots att det är en vuxenroman känns det mer som en ungdomsbok. Dock trevlig läsning. Planerar filma en recension av denna (när jag blir frisk).
 
Plats, en romandebut från Pija Lindenbaum.
Föredrar hennes bilderböcker. Knäpp och ganska trist.
 
Hatet: en bok om antifeminism, av Maria Sveland.
Det här är en riktigt bra bok för er som är intresserade av samhällsfrågor så som feminism, anti-feminism, rasism och liknande. Sveland tar upp ett par händelser från 2005 och framåt och granskar dessa tydligt och påvisar hur mycket anti-feminism och rasism har gemensamt och hur det kommer sig att det blivit ett sådant högljutt hat i vårt samhälle. Riktigt ryslig läsning, men absolut värt det!
 
Doggy Monday, en novell av Maria Sveland.
Himla udda novell från Novelixx förlag. Läsvärd.
 
Zelda, en feministisk grafisk novell av Lina Neidestam.
Åh min kärlek. Så fantastiskt rolig, perfekt när du behöver fylla ut dessa grå vardagar med skratt.
 
North and South, en klassisker av Elizabeth Gaskell.
Riktigt härlig bok med ett djup jag blev förvånad över, men suktat efter så länge. Många politiska diskussioner mellan arbetare och arbetsgivare. Bra språk och intressant story, den känns alldrig långrandig eller trist. Mycket karaktärsutveckling och bra miljöbeskrivningar. Rekommenderas varmt! (Videorecension planerad.)
 
The Woman in Black, en skräckroman av Susan Hill.
Kuslig, flytande berättelse med spännande handling. Egentligen mer sorglig än hemsk. Klassisk gotik med hemsökt villa och mystiska dimmor. Välskriven och underhållande.
 
Man kan vinka till varandra från balkongerna, en novell av Elsa Billgren.
Sådär tonårskomplex med igenkänniskfaktor. Att till synes verka enastående, kung, fabulös - men på insidan känna sig som skit.
 

▲ Translation
These are all the books I've read during February.
I've been very lazy with doing reviews. I have plans to film/write some though, eventually.

▲ Top Ten Tuesday: Popular Authors I've Never Read


Top Ten Popular Authors I've Never Read / Populära författare jag inte läst
 
 
 • Virginia Woolf
  Skammen! Jag riktigt skäms. I hyllan står fyra av Woolfs böcker som verkligen lockar mig, och tro mig - jag tänker läsa dem allesammans! Woolf är lite av en favourit trots att jag ännu inte läst ett ord, endast på grund av förutfattade meningar och principskäl. Ganska ologiskt egentligen. Och töntigt. Men att jag är en tönt är ju knappast någon hemlighet.

 • Jane Austen
  Lite samma här, en författarinna jag alltid tänkt läsa och dessutom äger något par böcker av, men inte riktigt fått tid till. Trist och synd och skam. Men skam den som ger sig! I år kanske blir året denna bruttan blir Mr. Darcy-frälst?

 • Charlotte Brontë
  Inte för att denna 1800-talskvinna skrivit mängder men Jane Eyre är ju onekligen en av västvärldens mest populära romaner. Nog för att jag tänk läsa denna gotiska, feta bok så småning om, men ärligt talat vill jag inte tycka om Charlotte Brontë. Hon var en bitch.

 • Anne Brontë
  Tillskillnad från den äldsta systern är jag himla spänd på att läsa Annes alla verk. Hennes "mästerverk" The Tenant of Wildfell Hall (som tydligen ska vara en av de första feministiska romanerna) har jag i hyllan och ibland kan jag höra den kalla på mig, dovt medan regnet smattar mot fönstret och vinden ylar i ventilen.

 • Victor Hugo
  Med storverk som Les Misérable och Ringaren i Notre-dame känns det oundvikligt att gå hela livet utan att ha läst Hugo. Den sistnämnda har jag en gammal, fin svensk översättning av i hyllan så förhoppningsvis blir den läst - inom ett par år eller så. Les Mis dock, i allsindar, det kommer ta mig hela livet. Kanske håller mig till musikalversionen med Hugh Jackman.

 • Thomas Hardy
  Ännu en klassisk författare vars verk jag antar mig älska. Allt jag hört är ruggigt och himla intressant. Mörker och tragedi. Och även denne författare har bosattsig i bokhyllan utan att ha blivit läst. Nykomlingen Tess of d'Urbervilles blir mest troligt den jag läser först av denne herre.

 • Chuck Palahniuk
  Fight Club. Behöver jag säga mer?

 • Suzanne Collins
  Nej. Jag har inte läst Hungerspelen. Kanske någon gång i framtiden. Ärligt talat är jag mer sugen på att läsa Battle Royale. Filmen är fantastiskt splattig och rå och förjävlig, och mest trolig ursprunget till trilogin av Collins. Den som påstår något annat är fast i förnekelse.

 • C. S. Lewis
  Denne brittiske författare är mest känd för sina böcker om Narnia; landet bakom garderoben. Jag äger hela serien, de två första givna i present 1995, de andra funna på olika second hand och gud vet hur lycklig jag är över att ha alla i samma gamla upplaga! Tyvärr står de ännu olästa. Fy skäms.

 • Gud
  Troligtvis den mest populäre författaren genom historien. Ifall hens verk nu faktiskt kan tillskrivas Gud är en annan fråga.

▲ Bokrea! (video)

 

RSS 2.0