▲ Böcker jag läst i Maj 2014

 
Annabel, av Kathleen Winter.
Denna fantastiska roman är absolut det bästa jag läst i år. Annabel hamnar lätt i topp 10. Har du läst Middlesex av Jeffrey Eugenides och tyckte om den kommer du definitivt gilla Annabel! Det är en kanadensisk roman med tydligt och vackert språk, en oerhört känslosam historia och väl värd din tid, tro mig. (Har tänkt filma en recension så håll utkik efter den!)
 
Nattsidan, en novell av Joyce Carol Oates.
En helt okej godisbit av gotik och spökeri. Jag har aldrig läst Oates tidigare, blev sugen på att läsa mer dock. Förslag?
 
Fästmön, en novell av Anton Tjechov.
Tyckte om den här, men minns inte varför. Den handlar om en ung kvinna som inte gifter sig, det var nog det jag tyckte om.
 
Livets Stråle, en novell av Michail Bulgakov.
Det här är nog det mest udda jag läst i mitt liv. Skulle själv klassa det som sci-fi, vilket är en genre jag sällan tyr mig till. Novellen var dock underhållande om än svårbegriplig. Det ska bli spännande att läsa Mästaren och Margarita och se ifall den är lika... knäpp.
 
 
 
finfina Novellixer.
 
 
▲ Translation
The books I read in May. It was quite chocking to realise I only read one full book this month. What the eff happened? School I guess. Also, I've kind of fallen in love.

Kommentarer
Postat av: Stina

Jag älskar Oates!
Kan verkligen rekommendera: Blonde, Älskade syster, De fördömda och många fler :)

Svar: Tack för tipsen!
alekzandra

2014-06-15 @ 06:56:45
URL: http://astrocyt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0