▲ Böcker jag läst i December 2013

 
 
Rolig bok med tips på hur du kan utforska världen, utan att ens ta flyget, tåget eller cykeln någonstans. Här finns listor, bilder, rutor och annat du kan kladda i eller bara låta vara. Den är inte riktigt lika interaktiv som Wreck this journal, men ändå fin!
 
We have always lived in the castle, av Shirley Jackson.
Fantastisk!
 
Crank, av Ellen Hopkins.
Fruktansvärt dålig. Läste hälften innan jag, äntligen, lämnade tillbaka denna på bibblan. Tack moder jord att jag inte betalt för denna skitbok.
 
Ett hus utan speglar, en "middlegrade"bok av Mårten Sandén.
Den här fina boken tyckte jag om. Lite så där småkuslig och mystisk men med en poäng. Lite spökligheter och familjegräl som löses upp och reflekteras (no pun intended) och fick mig att sitta och små-le till och från. Lättläst, perfekt kvällsläsning.
 
 
Doppler, av Erlend Loe.
Så himla konstig men sanslöst rolig och bra! Dopplers far har dött, han kände honom inte men en dag när han ramlar med cykeln ger han sig ut i skogen och bor där ett slag. Trots familj. Tillslut får han sälskap av en älgko. Ja, den är lika knäpp som den låter men verkligen riktigt bra och rolig och välskriven!
 
Volvo Lastvagnar, av Erlend Loe.
Bra, men begeistrade mig inte riktigt lika mycket som Doppler. Skulle dock vilja veta mer om hans äventyr! Tyckte Loe refererade för mycket till sig själv i den här boken, hade de styckena inte varit med hade boken fått ett bättre helhetsbetyg. Alltså, det var överflödigt och blev mest bara fruktansvärt irriterande mot slutet.
 
Jag är ju så jävla easy going, av Jenny Jägerfeld.
Åh, så himla himla bra ungdomsroman! Spännande och intressant handling där vi får följa Joanna som lever ett hyfsat påfrestande liv, med bokstavskombination, en depprimerad pappa och en författare till mor som inte får något OK från förlaget = fattiga. Joannas vardag är en kamp för att få mat på bordet och orka med sina föräldrar. Jag kände så starkt för henne genom hela boken och trots att vissa scener kan verka överdrivna blir de ändå realistiska, för sitter en i en sådan pissig situation gör en nog vad som helst tillslut. Tycker boken är normbrytande och välskriven och rekommenderar den varmt.
 
Noveller:
 
Crighton Abbey, av Mary Elizabeth Braddon.
 
Kyssen, av Merethe Lindstrøm.
 
Det måste varit ensamt där, av Merethe Lindstrøm.
 
Heder, av Jens Lapidus.
 
Spökhanden, av Selma Lagerlöf.
 
 
Ett köns bekännelse, av Riikka Pulkkinen.
Himlans bra och intressant, skruvad historia om ett högt aktuellt ämne. Du kanske skrattar till en början, men sen inser du att det inte är så jävla roligt.

Självmordsklubben, av R.L. Stevenson.
Dötrist.
 
Lära till lärare, av Jörgen Dimenäs.
Skolbibliotek - en pedagogisk resurs i undervisningen, från BTJ förlag.
Skolbibliotekets möjligheter - från förskola till gymnasium, från BTJ förlag.
Alla elever ska ha tillgång till ett skolbibliotek - en skolbibliotekspolitisk översikt, av Barbro Thomas.
Utveckla skolbiblioteket! - att starta och driva en bra verksamhet, från BTJ förlag.
 
 
▲ Translation
These are the books I read during December, tha last month of 2013!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0