▲ Böcker jag läst i Januari 2014

Tales from outer suburbia, av Shaun Tan.
Kan redan nu säga att denna lilla middlegrade-bok kommer finnas på min top ten-lista över de bästa böckerna jag läst under 2014. Så himla vacker, både text och bilder. Suggestiva och intressanta historier med mycket känsla och den berör mig. Känslan jag fick medan jag läste är lik den jag fick av A Monster Calls, (fast inte lika sorgsen) så himla fin, välskirven och genomarbetad. En ny favoritförfattare, kommer definitivt kolla upp fler av Tans verk.
 
 
Roald Dahl's Book of Ghost Stories.
Något besviken, väldigt blandad kvalitet på dess historier. Det mesta föll mig inte i smaken. The Sweeper av A. M. Burrage tyckte jag dock om himla mycket och kommer mest troligt läsa om, kanske redan till Halloween. Vill även kolla upp författaren då jag gillade hens stil.
 
Lotta på Bråkmakargatan, av Astrid Lindgren.
En klassiker bland barnböcker. Hittade den här hyfsat sliten på second hand för en femma så köpte den och läste på max 20 minuter. Himla söt och fin, precis som jag minns från filmen när jag var liten.
 
Interview with the Vampire, av Anne Rice.
Äntligen tog jag tummen ur ögat och läste klart detta lyriska mästerverk till vampyrberättelse. Passion, ilska, inbillad kärlek, misstro och en önskan att hitta meningen med livet. Det skulle jag vilja påstå att denna bok handlar om. Och blodiga mord såklart, men inte mest.
 
Night Film, av Marisha Pessl.
Videorecension här.
 
Hur man botar en feminist, en grafisk novell av Nanna Johansson.
Läs vad jag tycker om denna fantastiska lilla sak här.
 
(Nanna Johansson)

96 romaner för dig som fortfarande har brotton, av Henrik Lange.
Trist mest faktiskt. Hoppade över de få böcker jag faktiskt vill läsa. Underhållande om en inte har något bättre för sig. Lite rolig present att ge bort till någon som inte läser så mycket kanske, men då rekommenderar jag nog ettan.
 
De förryckta kusinerna och andra historier, av Edward Gorey.
Illustrationerna var det som sög in mig och de jag fick ut mest utav. Av de faktiska berättelserna gillade jag bara tre, de jag överhuvudtaget förstod mig på. Det finns en liten bio/efterord i slutet där du kan läsa om vem Gorey var som vart himla intressant och jag skulle nog vilja säga att ifall jag kunde byta liv med en person en dag, vem som helst, skulle jag kunna tänka mig att välja honom. (Favoriten var såklart De försvinnande små.)
 
Kolonialsjukhuset, en grafisk novell av Knut Larsson.
Vackra illustrationer men inte mycket mer än så.
 
Allt kommer bli bra, en grafisk roman av Lisa Ewald.
Sassy och skoj många stunder, men blev besviken över att det var mer konst (även om den vart himla fin!) än serier/text. Helt enkelt inte vad jag förväntat mig.
 
The Great Gatsby, av F. Scott Fitzgerald.
Underbar läsning. Skriftlig och videorecension kommer!
 
Balzac and the little chinese seamstress, av Dai Sijie.
Den här romanen gjorde mig så oerhört besviken. Efter att ha läst baksidetexten (Två unga män skickas ut för omskolning på landsbygden under den kulturella revolutionen under 70-talet i Kina. De kommer båda från bildade familjer och blir fort uttråkade. De får tillslut tag i (stjäl) ett par kinesiska översättningar av västerländska klassiker som är bannade osv.) var jag himla spänd och sugen på denna historia, men ja. Den fick mig inte att bry mig om vad som skulle hända, eller om karaktärerna. Det kändes mest platt och tråkigt. Tyvärr. Tydligen finns en filmversion.
 
 
▲ Translation
These are all the books I read in the first month of 2014.
Tales from outer suburbia by
Shaun Tan is a new favourite! Also The Great Gatsby, such wonderful writing. I will definitley read more books by them both. And by Anne Rice, such a good writer.

Kommentarer
Postat av: Stockholmsflickan

Vad roligt att du tyckte om Gatsby! Ser fram emot att läsa (och höra) recensionen. Har inte läst något av Shaun Tan än, måste verkligen ändra på det...

Svar: Åh ja, Shaun Tan, tror du skulle gilla! Så himla vackra illustrationer. Måste ta mig tid att läsa fler av hans böcker. Dock middlegrade, men det kanske inte gör något?
Åh ja, gillade verkligen Gatsby. Har så många tankar kring den, filmade en "recension" men blev så konstig att jag får göra om, haha! Har dock ett utdrag på text men inte haft tid att publicera ännu.
alekzandra

2014-02-03 @ 15:30:52
URL: http://skrivande.blogspot.se
Postat av: Man

Shaun Tans Tales from Outer Suburbia - verkligen en pärla!

Och tack! <3

2014-02-10 @ 15:37:06
URL: http://bokskadad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0