▲ Böcker jag läst i Mars 2014

 
 
Styggelsen, av Amanda Hellberg.
Ruskig berättelse om ett flickebarn och parapsykologiska lurendrejerier. Något kort, men bra! För er som gillar gotik, men som utspelas (för det mesta) i nutid. Lite sugen på att prova nästa del i Maja Grå-serien.
 
Uppställning med albatross, av Sara Gordan.
Knepig surrealism. Vet knappt vad jag ska skriva. Rekommenderar alltså inte (trots supertjusigt omslag).
 
Skugga-Baldur, av Sjón.
Denna isländska lilla roman har fått Nordiska rådets litteraturpris och har ett helt fantastiskt vacker omslag (vilket fick mig att först kika på boken på biblioteket i "nyss återlämnat"-hyllan, min favorithylla!). Den utspelar sig under 1880-talet på en skymundan plats. Berättelsen framförs inte kronologiskt och vem personen som jagar fjällräven i första delen får du veta först i slutet av boken. Fint upplägg, lagom kort och trevande mystisk. jag är absolut intresserad av att läsa fler av Sjóns böcker.
 
The Hunter, av Julia Leigh.
Bra!

 
 
The Curious Case of Benjamin Button, en novell av F. Scott Fitzgerald.
Så himla lustig. Minns att jag inte såg klart filmen en gång för längesedan, men novellen är väl helt ok läsvärd.
 
Pappas vingar, en italiensk roman av Milena Agus.
Den här lilla boken tyckte jag riktigt mycket om. Den utspelar sig på Sadirnien på en kulle med utsikt över medelhavet, bland grannar där Madame vägrar sälja sitt hus till företagare som vill bygga turistbostäder, därför får hela byn dras med fattigdom. Karaktärerna är otroligt blandade och knäppa till och från, och historian i sig oförutsägbar. Jag gillar språket, stilen och utförandet och kommer definitivt läsa fler av Agus böcker!
 
 
 
▲ Translation
The books I read in March.
Loved Milena Agus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0