▲ Stulen enkät

Stulen från Bokstaden (som även hon stulit den), höhö.
 

Vad läser du just nu?
En salig blandning: Interview with the vampire, The collected poems (Robert Frost), The bell jar, Ariel och kurslitteratur.

Vad kommer du att läsa här näst?
Åh, kan inte säga sådant i förväg. Det är inte min grej, då blir det så pressat! Vill gärna känna in stämning och humör. Plockar gärna upp böcker lite spontant.

En bok du sparat till ett speciellt tillfälle?
Många som väntar nu! Men Night Film. Waiting for the perfect day!
 
Den senaste boken du gav upp med?
Inte så mycket gett upp som lagt undan: Fienden som skulle läsas till sommarkursen. Lånade den på biblioteket (i Lidköping) och den skulle tillbaka så den hanns inte med. Har även nu i veckan bestämt mig för att avstå de biblioteksböcker jag lånat hem för att minska på stressen och pausa dessa och plocka upp dem senare när det finns mer tid och ork. Det är så mycket annat på agendan nu.
 
Den första boken du läste på engelska?
Oj, det måste varit någon skoluppgift. Kan inte minnas någon titel tidigare än Go Ask Alice som jag läste på engelskan första året på gymnasiet. Kan inte minnas att vi fick någon särskild skönlitterär bok att ta med hem och läsa på högstadiet. Hm. Go Ask Alice är i varje fall en himla bra bok om en sann historia. Den handlar om en ung tjej som börjar med droger. Boken är hennes dagbok. (Kopian jag har här hemma är den jag läste på gymnasiet.. lite så en skäms.)

Den senaste boken du läste på svenska?
Kurslitteratur!

Kan du citera några dikter?
The Tyger av William Blake och Fire and Ice av Robert Frost. (Och några rader Shakespeare, mest på grund av 10 orsaker att hata dig-filmen.)
 

Hur hittar du tiden att läsa så mycket som du gör?
Jag tar mig tiden. Äger ingen TV, kollar jag på något gör jag det då tid finns = slipper ödsla tid på reklam/slö-TV (vilket i och för sig kan vara rätt mysigt ibland, när en typ är hemma och hälsar på). Har dessutom blivit alltför rastlöst det senaste för att klara av att kolla på film utan att göra något samtidigt, som sticka. Det går inte. Då går jag på bio i så fall. Kollar jag på något blir det ofta i samband med något pyssel eller mat. Åker jag buss eller tåg, kort som långt brukar jag plocka upp bok/tidning. Väntar jag på någon/något läser jag etcetera. Det finns så mycket tid många inte tänker på att de har, typ när du väntar på bussen, när du sitter på bussen (även om dessa aktiviteter bara är 10 minuter), sitter i väntrum, du har tråkigt, det är reklam/såpa på TV; you name it. Dessutom finns det så mycket böcker jag så himla gärna vill läsa och jag vet att chansen att jag kommer hinna läsa ALLT jag är sugen på under min livstid är ganska liten, så anstränger jag mig än mer att ta mig tid till läsning. Min pojkvän har inte heller TV och han gillar dessutom att läsa lite till och från, så ja. Då blir det ganska enkelt.

Vilka nya boksläpp ser du mest fram emot den här hösten?
Night Film av Marisha Pessl var det boksläpp jag sett mest fram emot OCH NU ÄGER JAG DEN!!! BAH! (Brukar mest vara intresserad av gamla böcker så har ingen direkt lista på boksläppsönskningar.)


▲ Translation
Totally stole this question-list from another bloger, who also stole it. Well, it's questions about books and this fall. Use google translate, that'll be fun (cuz it always get things wrong).

Kommentarer
Postat av: 23 minuter

Underbara Sylvia Plath, älskar hennes verk :)

Svar: Ja, visst är hon fantastisk!
alekzandra

2013-09-12 @ 18:13:06
URL: http://tjugotremin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0