▲ Döda myterna om ekologiskt!

8 sätt att döda myter om ekologiskt från Naturskyddsföreningen hjälper dig att ge motargument mot de personer i din närhet som av någon anledning (i artikeln ges just åtta alternativ) motsätter sig ekologisk odlad mat, påstår att det är bluff och båg och inte alls så bra för miljön eller dig själv som "de" vill få dig att tro. Mja, själv tycker jag det är viktigt att ge svar på tal. Att hålla tyst när någon säger något som du vet inte är sant är samma som att hålla med och ge bekräftelse till den där personen att hen har rätt. Så klicka på länken vettja!

 
Exempel:

3. Din granne: Det är alldeles för dyrt med ekologiskt!

Du: Det är den andra maten som är för billig.  Tänk om kemikaliejordbruket skulle stå för kostnaderna för vattenrening, utarmning av biologisk mångfald, hälsoskador, övergödning... Då skulle vi få veta vad maten egentligen kostar – den är svindyr.

Dessutom har vi i Sverige aldrig lagt så lite pengar på mat som nu. Istället prioriterar vi prylar, boende och resor.  Vi slänger en tredjedel av maten - samtidigt säger vi att vi inte har råd med ekologiskt. Vi lägger 40 procent av matutgifterna på kakor, läsk och andra tomma kalorier - samtidigt säger vi att vi inte har råd med ekologiskt. Och vi köper så mycket kött att det har blivit både ett folkhälsoproblem och ett massivt miljöproblem. Om vi istället skulle stuva om våra matkassar - med mindre kött, halvfabrikat, snask och mer grönsaker och ekologiskt – så skulle det inte märkas i våra plånböcker.  

 


 

▲ Translation
Kill the myths against eco foods! Now!


Kommentarer
Postat av: Stockholmsflickan

Tack för länktipset! Många bra och användbara argument.

Svar: :)
alekzandra

2013-05-27 @ 15:51:29
URL: http://skrivande.blogspot.se
Postat av: Moa<3

hej har en veckans blogg tävling om du vill vara med ! :D
BTW: om du är intresserad av en ny bloggdesign klicka på länken för mer info!:)

2013-05-27 @ 18:07:39
URL: http://www.sukiz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0