▲ TAG: Åtta bekännelser

Snälla rara söta Anna utmanade mig. Inte så bokigt kanske, men förhoppningsvis lite kul ändå.

1. Jag känner mig, av någon anledning, otroligt välkultiverad och smart av att köpa böcker. Givetvis av att läsa dem också, men det köps överlag in fler böcker än jag hinner läsa, och det har inte gjort mig så mycket förrän nu. Har börjat få sådan satans ångest av att välja nästa bok! Kurslitteraturen som aldrig tar slut gör ju inte saken bättre. Men det får bli stopp på denna hysterin nu! Det finns varken ekonomi, utrymme eller tid till fler titlar i hyllan, dessutom har jag insett att det inte ger mig ett dyft att hetsa igenom böckerna. Det ger så otroligt mycket mer att läsa (när de är bra vill säga) när en ger boken den tid den förtjänar och låter sig själv hinna reflektera emellanåt när en läser. Så mitt tips till alla bokslukare eller övriga som känner läshets, våga läsa sakta och sug på karamellen.

2.

(har hela morgonen legat med Drömbokhandeln i näven och spotify i lurarna, samt en kopp - nu kaffe, skönt!)

3.  Promenader är bland det bästa jag vet. Då går jag med bra musik i lurarna och drömmer om att vara sångaren i bandet. Lite så brukar det bli. Eller så går jag och diskuterar för mig själv, liksom tyst men jag rör på läpparna så folk som ser mig på promenader tror väl jag är knäpp.

4. Ibland drömmer jag om en liten stuga i utkanten av skogen, bredvid en liten sjö där jag kan få bo och leva utan press, ångest och krav med katter som sällskap. Samtidigt vill jag ha storstadslägenheten, danskvällar med jägershots och arbeta med kultur eller ungdomar (kanske både och?) och med stark röst, på något vis, slåss för det jag tror på. Typ, förändra världen.

5.


6. Har sedan barnsben önskat att jag var asiat, har egentligen ingan aning om varför. Det är något som drar, speciellt Japan. De vackra trädgårdarna, körsbärsblommorna, lugnet. Ingen aning.

7. Jag är otroligt kritisk mot världen och hur vi lever idag. Det är inte hållbart. Till exempel tror jag inte på marknad och ekonomi, det borde spolas. Jag tror på adoption, att barnafödantet borde minska hur elakt det än låter. Jag tror på en förändring i attityd av vad människor av ren bekvämlighet ska kunna kräva i sina liv. Jag menar, behöver alla verkligen äga den senaste mobilen? Behöver alla en bil? Behöver alla ett stort hus med 40 rum? Jag tror på att resurser bör läggas på hälsa, kärlek och hållbara levnadsstandarder (inte nödvändigtvis västerländska överbekvämligheter, i alla fall inte till kostnad för någon annans). Ush, det finns så mycket att säga men jag orkar inte riktigt ta det nu.

8.

(Det gör jag nog visserligen.)

Utmanar: Alla som vill!

▲ Translation
TAG: 8 confessions.

Kommentarer
Postat av: Anna

Det är sant att böcker blir mycket bättre när man läser dem långsamt. Enda boken jag egentligen hetsläst mig igenom är sista Harry Potter-boken, gah, jag var så nervös för hur det skulle sluta så jag skummade igenom den. Sen sprallade jag omkring helt överlycklig och läste den igen. :D

Svar: Hahaha! Vad roligt! Har hetsläst alldeles för många böcker. Antagligen för att jag känt att jag varit tvungen att läsa dem, eller läsa något...
alekzandra

2013-03-10 @ 19:51:23
URL: http://annanykom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0