▲ Om boken: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

 
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, en roman av Ransom Riggs.
 

Farfar Abe dör i skogen av vad som verkar vara en människa med tentakler i munnen. Ingen tror Jacob när han berättar vad han sett och naturligt nog släpas han iväg till en psykiatriker. De påstår allesammans att det var vildhundar som jagat upp och dödat Abe. Farfars historier blir allt mer till fantasi, men ändå söker Jacob sig till ön som farfar så länge berättat om, ön han växt upp på. Hans sista ord var slutsnärten. Jacob måste få veta vad som egentligen hänt hans älskade farfar. Gamle Abe var den närmsta han haft. Varken mamma eller pappa la mycket tid åt honom och vänner hade han bara en, en tuff typ han lyckats muta till sig på sin sida. I övrigt fanns ingen. Inte ännu. När han väl kommit fram till ön och Miss Peregrines hem för besynnerliga barn skulle han dock få fullt upp. Ja, han skulle till och med få rädda livet på dem, de besynnerliga.
 
Den här boken är så himla välskriven och bra berättad. Inget känns överflödigt, historien och dess karaktärer känns trovärdiga. Jag får en connection med Jacob, jag bryr mig och jag vill veta vad som hända skall. Den suger mig in, boken, och märker bit för bit av att jag börjar älska den. Efteråt vill jag inte stänga den med dess härliga bilder och dessa fina beskrivningar av de människor som i den lever. Det blir en annan värld jag nöjsamt gömmer mig i, men ack så snabbt den tog slut och försvann! Den vart mig synnerligen lättuggad. Men åh, så bra. Rekommenderas varmt. (Hoppas det kommer en uppföljare!)
 
 
(Emma. Bild från google)

 
▲ Translation
About the book:
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children is the debut novel by American author Ransom Riggs. I loved it!

Kommentarer
Postat av: Stockholmsflickan

Den är verkligen välgjord, älskar alla bilder. Har hört rykten om att Tim Burton ska regissera en filmatisering av boken, hoppas att det blir av!

Svar: Åh, vad spännande! Har varit hyfsat besviken på Burtons senaste filmer, men ja. Gillar ändå hans stil så hoppas det blir bra!
alekzandra

2013-07-17 @ 19:02:31
URL: http://skrivande.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0