▲ Road trip

I fredags bilade E & jag upp till Dalsland för att hälsa på min familj och fira lite jul/nyår i efterhand. Det var trevligt att komma "hem" igen och hälsa på, det var ett tag sedan sist. Det blir ofta så tyvärr, när man bor en bit ifrån och det inte går bra resor allt för ofta. Men nu åkte vi dit och fick oss lite hemlagad svamprisotto, julklappar, mys med gammelkatten och goda (stora!) muffins som syrran bakade till kaffet.

Bokiga julklappar:
Tung och tjock och stor och fin, med tjusiga illustrationer i svartvitt.
The Illustrated Gormenghast Triology av Mervyn Peake.Ännu en tjock, tung och fin bok! Denna om Tove Jansson som jag älskar så mycket. Fylld av spännande historier om Jansson och hur det hela begav sig. Mycket illustrationer i svartvitt, men även färgtryck in emellan.
Tove Jansson - Ord, bild, liv av Boel Westin.Fick även dessa två, lite mindre böckerna. Båda ska bli kul att läsa, den ena facklitterär om feminism och den andra skönlitterär varav filmatiseringen jag älskar och författaren jag gärna vill undersöka.
Feminism av Lena Gemzöe & Never let me go av Kazuo Ishiguro.

Efter maten for vi vidare till Mikaela och barnen på kaffe. Brukar alltid ta mig tid att kika förbi när man ändå är uppe i skogarna. Hade dessutom med lite klappar till barnen, varav hälften (2st.) var böcker, såklart. Vid 17-tiden for vi dock vår kos och stannade till i Trollhättan hos min far på ännu en kopp kaffe innan vi åkte hem till Lidköping igen. Farsan har bytt lägenhet så det var kul att åka och kolla hur han bodde nu, efter att ha bott på samma gata så länge jag kan minnas. Han hade förresten en till billybokhylla till mig stående i hallen, men han får komma med den till Borås senare. Det skulle varit lite väl jobbigt att släpa med den på tåget i går morse..

Nu är jag i varje fall hemma i Borås igen och i morgon bitti börjar skolan. Dessutom ska jag imorgon hämta ut tentor från innan jul. Oj oj, hur ska det gå? Hoppas på godkänt!
 
 
Ps. Innan jul var det hazardspel hos Frida med fredagsmysgänget (gamla stenebygänget). Det var superkul och jag behöll lugnet vilket var smått förvånande. Och ett par riktigt fina vinster fick jag plocka med hem (bild)! Men bäst var ju såklart att träffas och ha en helkväll med brudarna, det blir ju tyvärr inte allt för ofta längre. Speciellt inte efter att jag flyttade från Göteborg, eftersom tre av dem bor där. Men lyckligtvis bor ju Frida här i Borås med mig åtminstone ett år till!
Prova nästa år vettja! Förresten är det Frida som gjort ringen, tips tips.
 
 
▲ Translation
Friday morning E & I went to Dalsland to visit my family for some late christmas celebrating. It was nice and fun! We also visited an old friend of mine; Mikaela and her two children. I had some gifts for them - books of course. And on our way home we stoped by my father for a cup of coffee. He got me another bookcase, yay.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0