▲ Måndagsenkäten

Just nu

… nöjesläser jag:
Efter mörkrets inbrott. Murakamis senaste svensköversatta verk som nu finns i pocketformat. Hittills är den spännande och, likt Norwegian Wood, otroligt detaljrik och beskrivande. Precis som det sägs på baksidan är det "ett filmiskt och suggestivt drama" och det var nästintill att jag stannade uppe hela natten för att läsa ut boken med en gång, men det är klassifikationsteoritenta nu på måndagseftermiddagen så vila och sömn blev prio ett denna gång.
 
… nyttoläser jag: Kurslitteratur, såklart. Dels Classification made simple inför tentan och föreläsningsanteckningar om informationssökning till hemuppgiften som skall skickas in via webben den 18:e. Dessutom är omtentan på Bibliotekshistoria den 1:e februari, så måste läsa och repetera en hel del i The Story of Libraries (2nd ed.) PLUS, den 21:e börjar vårterminen och nästa kurs (Bibliotek & användare 1) varav jag försökte mig på, och lyckades, reservera den litteratur som stod uppskriven för att slippa köpa för en gångs skull och kanske spara in en slant (ca. 1000kr!). Nu har jag två av böckerna hemma, en står i bibblan och väntar på uthämtning och en fjärde står fortfarande på kö. Grejen är dock den att när böckerna är reserverade så här mycket och man inte har en chans att låna om, så har man endast två veckor på sig med titlarna och ja, de två jag har hemma nu ska lämnas in den 21:e! Samma dag som kursen börjar! Så det blir till att läsa de sidor som ska läsas (och försöka anteckna ner/kopiera det viktigaste) parallelt nu under veckan och till helgen. Så, det är en hel del nyttoläsning som pågår/väntar just nu, som ni kanske förstår. La vita è bella!

… är jag exalterad över:
att det går åt rätt håll; att dagarna äntligen börjar bli ljusare.

… är jag stolt över:
att jag fick VG på DDC-tentan. Var faktiskt *hostskrythost* endast en halv poäng från full pott. De ni! Och att det, trots allt, blev godkänt på biblioteksstrukturen, vilket jag tvivlade mycket på!

… är nervös för:
"det mesta, men jag försöker att skapa mig lugn där tillfälle ges och njuta av nuet och livet. Jobb, boende och framtiden kommer lösa sig så småningom och jag tror det löser sig lättare (och med bättre resultat) om man unnar sig att leva i stunden istället för att hela tiden stressa och tänka på "om" i framtiden."

… längtar jag efter:
Pussar, biofilm, brieost (utan animaliskt löpe!) och varmt kaffe.

… planerar jag:
att komma i bättre form. Var sjuk över julllovet och åt ofantliga mängder ost så känner mig otroligt hängig, trött och tung för tillfället. Vill bli pigg igen, som då när jag klev upp tidigt om mornarna och promenerade en timma innan frukost. Har aldrig mått så bra! Samt klara de närmsta (stressiga) veckorna i skolan. Sälja av en del grejer på Tradera och försöka spara pengar inför sommarlovet. Söka sommarjobb. Fixa bibliotekskort på Borås stadsbibliotek och börja simma någon gång i veckan.

Kommentarer
Postat av: Sofie / Komigensofie

Åh, Efter mörkrets inbrott är så bra! Har nyss läst den och gillar den väldigt väldigt mycket :D

Svar: Vad kul! Gillar den mycket hittils. är riktigt spänd på att få veta vad som händer/hur det kommer sluta!!! Sitter med X antal teorier just nu..... gaaaah
alekzandra

2013-01-14 @ 12:35:23
URL: http://komigensofie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0