▲ Böcker jag läst i Juli 2013

 
Carrie: en rysare om det undermedvetnas krafter, debutroman av Stephen King.
Detta är den första skönlitterära bok jag läser av King (läste ju Att Skriva förra månaden) och måste tyvärr säga att den inte var allt det jag hoppats på. Berättelsen om Carrie och hennes utsatthet är stark och hela tiden intressant. Den är bra, men boken känns aningen seg med inklipp här och där. Det ger visserligen storyn ett större djup, men något tar ändå emot när dessa artikelsnuttar kommer. I helhet är Carrie dock en bra bok, om utanförskap, förtryck och kampen mot dessa.
 
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, en besynnerlig roman av Ransom Riggs.
För mig var denna ett rent nöje att läsa. Intressanta kopplingar mellan fantasi och verkliga händelser i historien. Det övernaturliga känns trovärdigt, karaktärerna känns levande. Läs mer om vad jag tyckte här.
 
Fulheten, en seriebok av Nanna Johansson.
Alltså, så underbar humor Nanna har! Älskar allt i den här superhärliga serieboken. Har du inget att göra en eftermiddag nu sista tiden på sommarlovet, gå till bibblan och läs denna! Tar max en timma. Det blir en väl spenderad timma, det kan jag lova.

Allting som är trevligt är bra för magen, samlade citat ur böcker om Mumintrollen av Tove Jansson.
Lite småsöt bok om mumintrollen där de klippt ut "de bästa" citaten ur Janssons tidigare böcker. Passar bra i pauser.
 
Välkommen till din psykos & Mig blir du snart kär i, serieböcker av Nanna Johansson.
Som tidigare sagts, underbar humor! Jag skrattar, ofta och länge. Vissa serier är så klockrena att de tål att kikas på om och om igen. Feministiskt och underbart!
 
Krokodilstaden, en grafisk novell av Knut Larsson.
Utan text är denna historia ändå läsvärd. Otroligt snygga illustrationer, härligt format och väldigt intressant. Gillar!
 
 
Bilbo - en hobbits äventyr, av J.R.R. Tolkien.
Äntligen! Nu har jag läst den! Historien om Bilbos och dvärjarnas äventyr vart mer än jag kunnat ana. Så himla fin, läskig, sorglig, tänkvärd, rolig och humoristisk. Den är spännande och har ett skönt tempo. Blev supersugen på att ta mig an Härskarringen-trilogin, men det får vänta litet till.
 
När skruven dras åt, en klassisk skräckroman av Henry James.
En klassisk skräckroman från 1898. Otroligt läskig i sitt framförande. Vi får ta del av berättelsen genom att lyssna till ett brev som en kvinna skrivit. Sagan är gotisk in i minsta detalj och otroligt suggestiv. Svaren är diffusa, frågorna skrämmande. Rekommenderas varmt! Även tv-filmen från 2009 av BBC.
 
Nursery Realms: Children in the Worlds of Science Fiction, Fantasy, and Horror, av Gary Westfahl & George Edgar Slusser (red.).
 
 
▲ Translation
Books read during July.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0