▲ Böcker! (book haul)

Alla dessa böcker köptes i lördags (24:e) i Lidköping under Kultur & Porslinsfestivalen (vilken vart himla fin och trevlig med ponnyridning, olika stånd samt stickade och virkade ljusstolpar och träd). Först vill jag visa de böcker jag köpte vid Bokias bord. De hade ett erbjudande om 3 (inbundna) böcker för 100kr (eller 50kr styck) och all pocket 10kr.
 


Volvo lastvagnar blev jag tipsad om under Stenebytiden och försökte hitta i Göteborg på biblioteket men den fanns endast på norska så den glömdes bort. Nu när den fanns här tänkte jag att den kunde vara bra att köpa och mannen som stod vid bordet sa att Doppler skrevs innan och även fast de är fristående romaner verkade han tycka att den var värd att läsa som en första bok så jag tog den också.Eftersom det var 3 för 100kr och jag tagit två kikade jag igenom ungdomsromanerna och valde Det viskande barnet. Dels för att den verkar kusligt spännande och omslaget vart tjusigt men även för att jag tidigare i sommras köpte en bok av samma författare på en bloppis. Frida-boken köpte jag för att det var en Frida-bok.
Dessa 4 böcker kostade mig 110kr.
 

Efter en stunds promenerande och lite fika (på ett fullsmackat Henrys bageri) fick jag med E. in på second hand-butiken mittemot där vi bor (E. bor/jag bodde under sommaren). De hade halva priset på allt så vi tog en snabb runda bland prylarna bara för att tillslut hamna på bokavdelningen (jippie!). E. tröttnade efter ett par minuter och kilade hem medan jag stod kvar och ögnade igenom varenda hylla. De hade fått in massa nytt sen jag varit där senast så jag hittade en hel del fina, inbundna, typ orörda böcker!
 


Den första hade ett intressant omslag så den fick följa med. Noveller för världens barn (denna från 2009) valde jag därför att författarna som är med är några jag skulle vilja prova läsa. Det fanns ett par från andra årtal som också verkade intressanta, men jag försökte begränsa bokköpet lite (HA!) så bestämde att det bara fick bli en sådan här. Den innehåller 32 "klassiska mästerverk", både internationella och svenska så det ska bli kul att läsa! Den sista har jag hört en del om efter filmen som kom förrförra året (?) och denna vart felfri och inbunden så plockade med den även om jag inte tror den kommer prioriteras särskilt högt.DEN HÄR! Alltså, omslaget. Så himla vackert, troligtvis bland det finaste jag sett. Och titeln! Fantastiskt. Jag vet ingenting om varken boken eller författaren så det ska bli sjukt spännande. Den är ganska tunn så kanske ger mig på den hyfsat snart, i så fall återkommer jag med vad den faktiskt handlade om och ifall den är lika bra som den är snygg.Dessa kom också med på grund av omslag och skick. Dessutom har jag blivit intresserad av att försöka mig på att läsa lite mer svenska författare det senaste.Första boken på bilden är Moa Martinsons Kvinnor och äppelträd, denna tryckt 1949 och så himla vacker! Blev dölycklig när jag såg den för vill verkligen läsa denna bok! Den andra är av Lolita-författaren och även den en gammal upplaga så den fick slinka med i bokhögen. (Jag köpte även en liten pocket om veganism från 2000 till E. som är kvar i Lidköping, den var gul och hette Vadå Vegan?)
Dessa böcker kostade mig 43kr (!!) inklusive plastkasse för 1kr.
 

Det var allt för denna gången. Har i veckan lånat en del böcker på bibblan också, så om ni vill se vad det är för böcker skriv gärna en kommentar. Annars kommer troligtvis ett till book haul-inlägg nästa vecka med de böcker jag beställde förra veckan (till skolan med mera). I fall du läst någon av dessa skriv gärna vad du tyckte!
 
 
▲ Translation
Book haul.
I got these last saturday at a culture festival in Lidköping. I know it's a lot. Most of them are second hand!

Kommentarer
Postat av: Anna - Bokbabblaren

Det var då verkligen ingen dålig fångst! :D Håller med om att Vargmonstret var sjukt fin, hoppas den är bra med. :)

Svar: Haha, blev lite mycket kanske ;) Ja det hoppas jag också. Annars får jag väl rama in dustjacketen.
alekzandra

2013-08-29 @ 14:25:00
URL: http://bokbabblaren.blogspot.com
Postat av: Stockholmsflickan

Så mycket fint du har hittat! Låter som en perfekt lördag. Omslagen till Det viskande barnet och Vargmonster ser så himla välgjorda ut, och den gamla upplagan av Kvinnor och äppelträd är ju hur fin som helst.

Svar: Tack. Blev superglad när jag hittade Kvinnor och äppelträd, så fin! Verkligen perfekta fyndstället!
alekzandra

2013-08-29 @ 15:54:16
URL: http://skrivande.blogspot.se
Postat av: Felicia

Vilka fynd! Doppler är verkligen härlig tycker jag, absurd och rolig! Har inte läst Volvo lastvagnar, så säg gärna vad du tyckte när du läst den!

Svar: Åh, kul att höra! Volvo lastvagnar verkar lite lurig, haha. Ska definitivt skriva lite om dem när jag läst!
alekzandra

2013-08-29 @ 19:18:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0