▲ Om boken: Den FörtrogneDen Förtrogne
, en debutroman av Hélène Grémillon.


En mor kör av vägen och hennes dotter Camille får kondoleansbrev, varav ett är tjockare än de andra. Brevet innehåller en lång, handskriven text som Camille antar är början på en bok då innehållet inte verkar ha något med varken henne själv eller hennes mor att göra.

Camille är förläggare och slukar snabbt berättelsen som saknar både författarsignatur och avsändare. Nästa tisdag och kommande tisdagar kommer nya, tjocka brev på posten med vad hon antar är fortsättning på boken av den hemlige författaren. Utan att ana att det hon tar del av kommer avslöja hemligheter om hennes familj och Camilles första år i livet, som hon aldrig kunnat gissa sig till, läser hon vidare om Louis och Annie och deras liv som utspelar sig 30 år tidigare i ett ockuperat Frankrike.

Camille föds åren innan andra världskriget och vi får följa denna generationshistoria i ett sorgligt Frankrike där kärlek och önskan blir till maktspel och tragedi.

*
En otroligt vacker bok skriven till mestadels i enväga brevform, med inslag av dotterns tankar och reaktioner till det hela. Väldigt fransk. Väldigt melankolisk. Rekommenderas varmt!


▲ Translation
About the book.
My first ever review is on a french debut novel: Le confident/The Confidant written by Hélène Grémillon.


Kommentarer
Postat av: Angelica - Biblioteket

Den låter väldigt speciell. Intressant koncept med breven :)

Svar: Den vart lite speciell, men himla bra!
alekzandra

2013-04-21 @ 11:53:38
URL: http://biblioteket.webblogg.se
Postat av: Boktjuven Ingerun

Hej Alekzandra! Grattis, du vann utlottningen av Slottet av is på Boktjuven. Skicka din adress till mig på mrs@seasword.com så kommer den på posten. Hälsningar Boktjuven Ingerun

Svar: Åh, vad roligt! Ser fram emot att läsa den. Tack tack, mejl på väg!
alekzandra

2013-04-23 @ 20:31:07
URL: http://www.boktjuven.com
Postat av: Linn

Väldigt fransk - då vet jag att jag kommer att tycka om den! Låter som en bok helt i min smak, och jag lägger den till läslistan.

Svar: Gör det, den är absolut läsvärd!
alekzandra

2013-04-24 @ 19:10:43
URL: http://lyckoland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0