▲ Massive Book Haul (April 2013)

De senaste två veckorna har böckerna strömmat in, eller ja. Jag har inte hållt så hårt på köpförbudet (eller pengarna) som en kanske borde ha gjort, men det kändes som så längesedan något nytt beställdes/köptes hem! (HA-HA)
 
De fyra första är en beställning från Adlibris, varav alla jag varit intresserad av sedan tidigare. The Graveyard Book har jag nyligen läst fast på svenska, då lånad från stadsbibliotek. Det är den första bok jag läst av Neil Gaiman och wow, fullkomligt älskade den! (Det får ni höra mer om i ett senare inlägg.) Den står även med i kurslitteraturlistan för min sommarkurs, detsamma gäller Coraline (fast som film) men vill himla gärna läsa den! Har såklart sett filmen (höll på att skita ner mig, så vidrig!) som var fantastisk om än sjukt läskig. Tycker dessutom att dessa upplagor vart himla fina.

Var är Alaska? har tidigare nämnts här i bloggen som läsönskemål och nu äntligen! John Green är även en av de författare jag tänkt utforska under 2013 (läser denna just nu).

Fel Grav kikade jag på under bokrean, men la av någon anledning ut ur kundvagnen innan beställningen skickades. Nu kom den dock med i denna beställning som "erbjudande", kostade samma som den skulle gjort på bokrean alltså. Himla fint!

Om det inte redan märks, är jag väldigt inne på att läsa om läskigheter just nu.


Dessa hittades på Myrorna här i Borås. Ser och känns olästa, nästintill orörda ut. Första boken hör ihop med mitt nyfunna intresse för läskigheter, monster och sägner. Den i mitten har jag hört gott om, på teve kanske? Minns inte riktigt. Älskar formatet på denna bok! Den sista handlar om Simone de Beauvoir, så självfallet fick den följa med mig hem. Även denna i det underbara, lagom-lilla formatet.

Den här fina sömnadsboken hittades också på Myrorna, visst är den fin!?


Dessa två (plus de nästa tre) kommer från Röda Korset. Eftersom de här två var Anne Rice, samt inbundna och fina och kostade typ 15 kr styck fick de följa med hem. Älskar omslagsbilden på Violin!

Den första är Ringaren i Notre-Dame av Victor Hugo. Den fick följa med för att a) det är en klassiker, b) jag vill verkligen läsa den och c) jag har två andra böcker från samma förlag/i samma typ (H.C. Andersen och D.H. Lawrence, även de funna på Röda Korset). Blir himla fint i hyllan. Den andra för att den vart otroligt fin OCH titeln. Liksom wow. The Death of the Heart, kan det bli mycket finare än då? Den sista fock följa med för att den kostade en femma och jag vill läsa en annan av hennes böcker.


De sista böckerna är från Emmaus. De hade extrapris i och med världsbokdagen (alla böcker 10kr), inte för att det är speciellt dyrt i vanliga fall. Första boken är från Sekwa, det säger allt. Mittenboken, En liten hattaffär på hörnet belv jag tipsad om en gång för något år sedan av en klasskompis i Göteborg. Den verkar supermysig! Den sista har jag läst om på nätet någonstans, dessutom har den uppenbarligen något med Jane Austen att göra, och var heller inte så tjock, så den fick följa med den också.

Författaren till Himmel och helvete var med i Babel för något avsnitt sedan och fängslade mig, så eftersom den var inbunden och allt så, ja. Himla fint omslag också! Titeln är inte dålig den heller. Susanna Alakoski har jag också hört om på Babel, kanske förra säsongen? Köpte Svinalängorna på Myrorna (kom dock ej med på bild) lite tidigare. Hon verkar vara en bra författare, böckerna känns intressanta och ska bli spännande att läsa. Jag är väldigt intresserad av att läsa den här typen av böcker; lite om klassamhälle, att leva utanför, problemfamiljer etc. Dessutom är jag halvfinsk.


▲Translation
Massive Book Haul.
I got a lot of reading to do.

▲ The Book Sacrifice Tag

Hallå! Hittade en kul tag (här) som jag tänkte besvara nu för att gottgöra tomheten som rådit den senaste veckan. Vi har fältstudiekurs och idag har vi äntligen skrivit klart vår rapport! Det är deadline imorgon bitti så det har varit hektiskt de senaste dagarna. I helgen blir det dock ledigt och massor av bokläsning!
 

 
1. En överskattad bok. Vi börjar med Zombie apokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombie attack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker. Vilken bok kastade, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem? 

"Femtio nyanser av honom", helt klart. Värdelöst språk, otroligt platta karaktärer, ingen egentlig handling eller mening. Och nej, inte ens sexig eller romantisk eller vad folk nu påstår. Ush, fy, blä.
 

 
2. En uppföljare. Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv. Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv? 
 
Kommer tyvärr inte på någon titel här, jag läser inte så mycket serier överlag. Och de få som jag läst, där har uppföljarna varit bra, ibland till och med bättre än första delen (ex. Mercy falls vargar-serien). Det få bli pass här helt enkelt.
 


3. En klassiker. Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner. Vilken klassiker kastade du? 
 
"Dracula". Tyvärr. Jag ville verkligen tycka om den och gjorde det faktiskt, stundvis (läs: ytterst få stycken). Om jag ska vara helt ärlig är den inte ens utläst.. Himla tråkigt, men sant. Försökte mig istället på filmen från 1992 med Gary Oldman och Winona Ryder, men nej. Såg inte klart den heller.
 


4. Sämsta boken i ditt liv! Du hänger i biblioteket när BAM! global uppvärmning råder plötsligt och världen utanför har plötsligt blivit frusen ödemark. Du är fångad och din enda chans att överleva är att elda böcker. Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger? 

"Femtio nyanser av honom" plus uppföljarna (trots att jag endast läst första delen). Avskyr! Kan även lägga till "Samhällsvetenskapliga metoder" som vi haft i skolan nu (men äntligen är klara med!), samt all dansk kurslitteratur vi plöjt. Uäh!
 

Jag taggar: Alla som har lust.
 
 
▲Translation
The Book Sacrifice Tag
I think the original tag is from this video, which is in English. It is really funny to hear which books people hate!

▲ Om boken: Den FörtrogneDen Förtrogne
, en debutroman av Hélène Grémillon.


En mor kör av vägen och hennes dotter Camille får kondoleansbrev, varav ett är tjockare än de andra. Brevet innehåller en lång, handskriven text som Camille antar är början på en bok då innehållet inte verkar ha något med varken henne själv eller hennes mor att göra.

Camille är förläggare och slukar snabbt berättelsen som saknar både författarsignatur och avsändare. Nästa tisdag och kommande tisdagar kommer nya, tjocka brev på posten med vad hon antar är fortsättning på boken av den hemlige författaren. Utan att ana att det hon tar del av kommer avslöja hemligheter om hennes familj och Camilles första år i livet, som hon aldrig kunnat gissa sig till, läser hon vidare om Louis och Annie och deras liv som utspelar sig 30 år tidigare i ett ockuperat Frankrike.

Camille föds åren innan andra världskriget och vi får följa denna generationshistoria i ett sorgligt Frankrike där kärlek och önskan blir till maktspel och tragedi.

*
En otroligt vacker bok skriven till mestadels i enväga brevform, med inslag av dotterns tankar och reaktioner till det hela. Väldigt fransk. Väldigt melankolisk. Rekommenderas varmt!


▲ Translation
About the book.
My first ever review is on a french debut novel: Le confident/The Confidant written by Hélène Grémillon.


▲ Biblioteket

..har många skatter. Dessa (plus några fler stickböcker) har jag hemlånade just nu.
 
 
----
PS. Säljer Främlingen för 30:- plus frakt ifall någon är sugen.
----
 
▲ Translation
My library books.

▲ Läses just nu

Lånat på biblioteket(!).
 
▲ Translation
Reading right now.

▲ Pyssel


En virkad matta (mönster modifierat från dukmönster).

Doppresent: snuttefilt (en egen version av detta mönster).

Kantband till tvättkorg.


▲ Translation
Crafty weekend.

▲ Bokrea 2013: Bokia

 
De här fyra böckerna fick följa med mig hem (till E) härom veckan när det var slutspurten på bokrean. Det var halva reapriset! Kaching. Annars hade de nog blivit kvar i butikshyllan. Jag läste Älskaren och halva 100% fett redan samma helg hos E, och har börjat på Främlingen så det känns som ett bra köp. Alla titlar är dessutom några jag varit sugen på att läsa länge, så nu när de fanns på dubbelrea med dessa fina, inbundna omslagen kunde jag inte låta bli. 150 pix allt som allt. Värt.
 
Nu blir det inga mer bokköp (hoppas jag).


▲ Translation
The last week of the swedish book sale.
I got these four books on halv price, totally worth it. Already read one and two halvf books. There wont be anymore book buys now (I hope) for the sake of both my economy and my shelves.

RSS 2.0