▲ Tidningar:

..om böcker och om att skriva.

Nyligen startade jag en prenumeration på tidningen Skriva och i lördags eftermiddag, när jag kommit hem från Lidköping, låg nr 7 nov/dec 2012 i postfacket. (Har tyvärr inte hunnit läsa den ännu, endast blädrat igenom lite snabbt.)

Dessutom köpte jag första numret av Books & Dreams när jag mellanlandade med tåget i Vara, tänkte det kunde vara kul läsning under den halvtimmes långa väntetiden, och det var det! Kul och intressanta artiklar, samt en novell på slutet som jag dock inte hann läsa innan jag tillslut kom fram till kära Borås (som inte regnade!).

Books & Dreams-tidningen har ett skönt, lagomstort format med fint matt, lite tjockare papper. Och såklart blev jag superglad över Catlin Moran-artikeln eftersom jag är ett stort fan! Moran berättar bland annat om att hon har 10 år kvar på sig att förändra världen innan hennes döttrar växer upp, eftersom hon inte vill att de ska behöva genomlida samma skit som hon själv när det kommer till dejting, ideal etc. Hon berättar hur hon vill förändra "feminismen" eftersom begreppet numera, tyvärr, blivit väldigt stigmatiserat. Visa att det faktiskt handlar om jämnlikhet; lika rättigheter för både kvinnor OCH män, och rätten att få välja själv, inte manshateri och dylikt. Precis så känner jag för feminism och det är precis det jag själv vill förmedla med att vara feminist. (En artikel om stigmat här.)


Michael Nyqvist är tidningens krönikör, det finns "topp 10-sidor", möten med författare (några lite längre artiklar och en del korta). Det finns ett uppslag som visar "81 höstböcker som fängslar" som en guide med tips om nya böcker. Här finns till och med en sida med ett par recept (texmex) med läckra bilder. Lite av varje helt enkelt, men såklart är det fokus på litteratur. I slutet tillkommer som sagt en novell, i detta första nummret Filmen av Jens Lapidus.

▲ Translation
I got a couple of new magazines last week. They are about reading and writing, which suits me perfectly! Hehe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0