▲ Lördags-plugg

Delkurs 4 startade i torsdags med föreläsning om digitala bibliotek och medier. Delkurs 3 avslutades i onsdags med betygsgrundande seminarium. Det gick himlans mycket bättre än jag trodde det skulle när jag satt där utanför med kallsvettningar och darrande händer. Vi fick reda på att vi blev godkända, hela gruppen, direkt när seminariet var klart, vilket var helt fantastiskt! Vi har haft två tentor innan denna som vi ännu inte fått reda på, så ett godkänt var varmt välkommet!

Men åter till del 4. Tentamensuppgiften är en inlämningsuppgift som ska vara klar och inlämnad 6e november. Vecka 44 kommer vi ha "tenta-vecka", alltså självstudier, för att kunna skriva någon slags papper om temat för delkurs 4 som heter "Från lertavla till e-bok". Just nu sitter jag och försöker ta mig igenom en del av den enorma mängd litteratur vi har till dessa tre veckor. (tre veckor är ett skämt!) Jag har precis tagit mig igenom två kapitel i A Companion to the History of the Book (red. Simon Eliot, Jonathan Rose) som handlat om Gutenberg och boktryckarkonsten samt industrialiseringen av boken från 1800-1970. Intressant absolut, men är även stressad med tanke på hur mycket jag har kvar att läsa. Men det är bara att dra på sig tålamodet och ta sig igenom! Jag har ju trots allt valt detta själv, flyttat till Borås och sökt studielån för att kunna studera detta. Så det är bara att göra det bästa av situationen helt enkelt. Nu, tillbaka till läsandet!


Hittade precis det här inlägget om BHS, läs om ni är intresserade om vad min utbildning, i smått, innebär. Ni kan även gå in på Högskolan i Borås hemsida och kika runt.


▲ Translation
I passed the seminar last wednesday! I'm happy and sort of surprised. Anyways, part four in our first course started thursday so I'm studying like crazy here. Got tons of pages to read and a paper to write. Fun!(?)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0