▲ Lästips i höstrusket

A Beautiful Messen blogg av Elsie + Emma
Här delas det med av fint D.I.Y-pyssel, diverse recept och söta outfit-förslag, samt en del inlägg med tips på hur man bäst redigerar bilder, hur man kan spara tid i vardagen etc. Jag gillar framför allt inlägget ”Emma’s fitness story”, himla inspirerande och styrkegivande! Just nu är det mycket fokus på Halloween i form av dekorationer med mera. Alltså; en god, blandad läsning i denna mysiga blogg. Njut!

Norweigan Wood - en roman av Haruki Murakami
Själv började jag läsa den här boken i helgen på tåget till Lidköping och har fortsatt att läsa den de senaste kvällarna, nerkrupen under en filt med en varm kopp te bredvid. Storyn i sig är lite underlig, men språket är härligt, detaljer och beskrivande. Ärligt. Passar väl i höstrusket med regn smattrande mot balkongräcket och levande ljus i fönstret.

Människohamn - en rysar-roman av John Ajvide Lindqvist
Det här är en av de bästa svenska böckerna jag läst, kanske till och med DEN bästa. Så kuslig, så skrämmande, så berörande. Man får gåshud och tror på allt det Ajvide Lindqvist skriver, trots att man (såklart) förstår att sådant där inte händer på riktigt. Det är en charmig berättelse om ett hav som ger och tar. Där finns spöken från det förflutan som talar i the Smiths-verser, och det är en ypperlig berättelse att läsa för att skrämma slag på sig själv i höstmörkret. Jag lovar, du kommer inte bli besviken!

"Havet är en blind och döv gud som omsluter oss och har all tänkbar makt över oss utan att känna till att vi existerar. Vi betyder mindre än sandkornet på elefantens rygg och om havet får lust till oss kommer det att ta oss. Bara så. Havet känner inga gränser eller hänsyn. Det har givit oss allt och det kan ta allt ifrån oss. Till andra gudar riktar vi vår bön: Bevare oss för havet." - Människohamn, s. 164

Design*Sponge - D.I.Y-projects, inredning, husesyn, etc.
Hela bloggen är helt klart supermysig att kika igenom när man har tråkigt och ifall man gillar inredning. Men vill man ha inspiration och tips till att faktiskt fysiskt fixa saker hemma är deras D.I.Y-project-avdelning väldigt intressant. Här dyker det upp massa olika saker, glasspinnelampskärmar, picknick-kits, väskor, förvaring med mera. Myckat att kika igenom helt enkelt. Enjoy! (Vill man bara kolla på fina inredningsbilder kan man klicka på fliken "spaces" längst upp.)


▲ Translation
4 tips on what to read during the never-ending autumn rain. Preferably with a big, hot cup of your favourit tea.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Kan fortfarande inte förstå att du åker till Lidköping, själv åker jag mot Göteborg med tåg, kanske ses vi på vägen, båda inne i spännande böcker.
Lycka till med bokköpsförbjudet, själv köpte jag tre böcker trots förbjudet, det var ju tre för två...
Kram, din blogg är jättebra verkligen.

Svar: Ja, det blir ju så när man gillar någon. Tycker dock att det är en fin stad. Tack tack!
alekzandra

2012-10-16 @ 23:28:39
Postat av: Man

Två bloggar jag alltid återkommer till och två böcker jag verkligen är sugen på att läsa - bra grejer, det här. : )

Svar: Ja, läs dem när du får tid!
alekzandra

2012-10-19 @ 02:00:38
URL: http://bokskadad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0