▲ Det är mycket just nu

I skrivande stund har jag precis hittat min andra artikel (jippie!) till hemtentan där uppgiften är; att hitta två vetenskapliga artiklar rörande 1. bibliotekens historia och 2. sociala medier eller digitala bibliotek, samt redogöra för hur vi hittat dem och varför vi bedömmer dem som vetenskapliga och berätta, relaterat till den obligatoriska kurslitteraturen, varför vi valt att skriva om dem, varför ämnet är relevant och vad vi lärt oss på ett begränsat antal sidor. GAH! Det är deadline tisdag 23:59 och det känns riktigt läskigt. Ändå har jag under helgen, istället för att skriva, haft Emil på besök från lör-sön, varav vi va på bio lördagkväll (TED; skitbra, skrattade så jag dog!). Varit på volleybollmatch i morse för att hälsa på morfar och morbror, samt käkat frukost med far och lillasyster i lördags bitti och fått ännu en låda av farmors gamla böcker.

I tentatider gör man verkligen typ allting annat än koncentrerar sig på uppgiften. Det är till exempel aldrig så städat och fint hemma hos mig som inför/under tenta! Är det samma för er? Har ni några bra tips på att behålla koncentrationen och kanske hinna klart med uppgiften i lagom tid och inte precis innan deadline?

Jag behöver arbeta upp min disciplin.


▲ Translation
Just found the second article for my paper that's due on tuesday at midnight! I'm scared I'm not gonna make the deadline. This was so much harder than I thought. Really need to learn how to focus. Do you have any suggestions on how to study efficiently?

Kommentarer
Postat av: Erica

Jag har det ungefär likadant som dig här :P Det är rent och fint efter en tentaperiod haha. För att diciplinera mig kör jag efter den hederliga behaviorismen. Jag sätter ut olika mål som ska utföras och när jag utfört ett mål så är det okej att diska, städa eller göra nått annat som under tentaläsning anses vara roligt. Då förenar jag nytta med nöje(nytta igen) :P Om du förstår vad jag menar ;)

Svar: Haha, känns som en bra metod. Lite så jag gör fast det brukar mest gå över styr och sluta i att jag gör mindre arbete och mer nöje när det borde vara tvärt om. Men små morotar är faktiskt bra!
alekzandra

2012-11-05 @ 12:02:36
URL: http://wahyaageyutsa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0