▲ Bibliotekshistoria

I morse tog jag tåget från Lidköping 05:38 till Borås för att vara med på seminariet om bibliotekshistoria. Det var intressant och gick fint! Seminariet var inte examinerande denna gången, utan bara en pedagogisk resurs kan man säga.

Seminarium är väldigt bra tycker jag, då får man en chans att diskutera litteraturen och kursen med sina kurskamrater och lärare i mindre grupper. Ett bra sätt att lära sig och få djupare förståelse helt enkelt. Har läst som en tok mån-tis i Lidköping eftersom jag tog ledigt fre-sön när jag var i Göteborg och röjde. Har 50 sidor kvar som jag tänkt försöka läsa klart i kväll / i morgon bitti.

Boken heter The Story of Libraries och har skrivits av Fred Lerner. Hittills helt okej, ganska kort och sammanfattande och tar inte bara upp den amerikanska och engelska historian, utan även orientens och islamistisk bibliotekshistoria etc.

Nästa del i kursen handlar om biblioteksgeografi, vet ännu inte riktigt vad detta innefattar. Och efter det är det biblioteksjuridikens tur. De båda ämnena har även de tid för seminarium. Sedan, den 7 december har vi salstentamen på 7,5 hp innehållande alla dessa tre delar. Det blir spännande!


▲ Translation
We had a seminar today on the history of libraries. We were told to read Fred Lerners book on the subject; The Story of Libraries, which I think is an ok book soo far. I got about 50 pages left that I plan to finish reading tonight and/or tomorrow morning. After this subject we got geography and law (in relation to libraries) left to study, and all of it will be examined on december the 7th!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0