▲ Böcker jag läst i Juli 2012

Sommarboken, av fantastiska Tove Jansson. En kort liten berättelse om en farmor och hennes barnbarn. Tove är så underbar och jag gillar denna boken himla mycket. Kommer antagligen läsas igen! Absolut en bok jag rekomenderar i sommar. (Önskar att jag en vacker dag har alla Toves böcker hemma i hyllan, de är så makalöst fina allihop!)

Treasure Island, en äventyrsklassiker av Robert Louis Stevenson. Äventyr minst sagt. Jag älskar Long John Silver och Jim Hawkins. Speciellt i Disneys filmatisering ”Skattkammarplaneten”. Läste denna på vagnen till och från jobbet och kände mig hela tiden underhållen. Charmig och bra story.The Virgin Suicides, av Jeffrey Eugenides. En extremt skicklig författare med ett öga för detlajer och atmosfärer. Man känner med karaktärerna i berättelsen och kan se gatan framför sig när man får följa med i handlingen, det är nästan så att man kan lukta sig till blodet! Skämt o sido, en riktigt bra bok! Även hans andra bok ”Middlesex” är fantastisk. Denna är dock inte lika lång och ändå får han med så mycket!

How to be Woman, en bio/feminism/fakta av Caitlin Moran. Åh, jaaaa! Så fantastiskt underhållande, ärlig, öppen och BRA. Jag gillar att Moran bjuder så enormt mycket av sig själv och sammtidigt får in hennes syn på feminism (vilken jag gillar) i texten. Den flytar på bra, tar upp många stora ämnen, fast absolut inte på ett jobbigt vis. Hilma enkel att läsa och väldigt väldigt bra! Hon har humor, det är skönt.

En sån där vidrig bok där mamman dör, en ungdomsbok av Sonya Sones. Helt okej, lättläst bok som jag dock tror jag uppskattat mer i 15årsåldern, speciellt då jag har liknande erfarenheter (minus alla kändisar såklart). Gillade upplägget väldigt mycket, det är lite som att läsa dagboksinlägg i poesiform.

Självkänsla nu!, en självhjälpsbok av Mia Törnblom. Man kanske inte ska leva med den här som sin bibel, men absolut fick den mig att tänka efter. Helt ok.No och Jag, av Delphine de Vigan
. En himla fin och känslosam bok som skildrar vänskap och tillhörande, vad som är viktigt att kämpa för och rädslan av att bli sviken - eller varför inte, vara den som sviker. Det handlar om en 13årig tjej i Paris som har hoppat över två årskullar och bestämmer sig för att prata med tjejen som sitter på gatan. Absolut läsvärd, en bok jag mer än gärna rekommenderar!

---
Just nu läser jag Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld. Mest är jag förvirrad och ogillande till det språk hon valt (?) att använda, det känns för.. mycket, som att hon försöker för mycket, försöker få mig att tro på historian genom att tvinga på mig vissa ord och meningar som inte passar ihop eller in. Texten känns ogenomarbetad och blir mest jobbig att läsa. Däremot tycker jag att själva storyn hittills är helt ok och jag vill veta vad som händer med Maja och hennes satans tumme och den där killen med de rosa brallorna. Men fan, varför detta språk? Dessutom har min upplaga (pocket från Pocket Shop, Gilla bokförlag) så ofantligt mycket slarvfel (stavfel, dubbelord osv.) vilket gör det hela ännu mer störande. Gah! Men den är tur nog inte så värst lång så utläst lär den bli även fast det tar lite längre tid på grund av alla störningar min hjärna gärna uppfattar.


▲ Translation
Books I've read this July.
My favourite one is
No and I. It's about a young teenage girl, Lou, set in Paris. Her mother is depressed from loosing a child and her father tries to act like it never happend. One day the young girl starts talking to another young woman, No, who lives on the streets.


▲ Drömhus

I veckan fick jag hem ett kontrakt på en liten studentlägenhet i Borås. 1 rum, toa och kokskåp (?) på 23m². Jag tänker att det får funka så länge och att det kan bli ganska mysigt ifall man utnyttjar utrymmet rätt och inreder fint. Det är i alla fall något helt eget där jag kan sitta på toa hur länge jag vill eller svassa runt i bara trosor om jag så önskar, alltså - ingen annan att ta hänsyn till. Skönt! Däremot är det ju fler studenter i byggnaden men whatever. Nu vet jag att dessa bilder är typ top notch av inredning (och space), men det ger lite inspiration i vilket fall, man kan ju alltid drömma och varför då inte drömma stort!? (Bilder sparade från bl.a. Desiretoinspire & Design*sponge.)
 

▲ Upptagen

..med att leva livet.

▲ Framtiden

Jag tycker personligen att det är absurt att man förväntas veta vad man vill göra med (resten av) sitt liv innan man ens fyllt 18. Jag fyllde nyligen 23 och är fortfarande enormt förvirrad över framtiden och har tusen olika drömmar som längtar efter att bli uppfyllda och tusen olika mål som drar iväg i olika riktningar. Jag vet inte vad jag vill göra för resten av mitt liv. Jag vet vad jag önskar kunna göra innan jag dör, men det fyller bara upp en bråkdel av de kanske 60 (knock on wood) åren man har kvar? Ifall det nu ens kommer hända. Nog för att det är sådant man kommer kämpa för, men allt det andra? Det faller på plats vare sig man vet om att man vill ha det nu eller inte, så varför stressa upp sig?

Jag vill ha kärlek, ett hem, goda vänner & familj, äventyr och glädje i mitt liv (vilket jag faktiskt på sätt och vis redan har) och det räcker för stunden.

▲ Pretty in Pink


▲ Hund

Min storebror har önskat sig en teckning av sin hund, här är en påbörjad första skiss.
 
(7B-blyertspenna, ca. 40min.)
 
▲ Translation
Dog.
Drawing for my big brother.

▲ Att äta gott

..är hyfsat enkelt. Plocka fram ett enkelt recept (eller gissa), köp bra råvaror och våga lägga lite tid i köket. Det går snabbare och enklare med tiden! Det här är nog min mest lyckade deg hittills. Övning ger färdighet. Det tog mig kanske 30 minuter att plocka fram, fixa, sätta in i ugnen och duka. Ingen big deal här inte.
 
knåda och kavla.
pålägg, här djurfritt.
in i ugnen ca. 12min.
Klart! Gjorde bröd på halva degen.

 
 
▲ Translation
Easy cooking.
I think it's worth putting a little extra time on making your own food. It's fun, healty and tastes freakishly good. And it doesn't even have to take very long, this took me maybe 30 minutes to make.

▲ Tradera mera!

Till salu här.
 

▲ Antagen

..till Högskolan i Borås, Bibliotekarieprogrammet 180hp.
Alltså blir det flytt från götet till regniga Borås i höst (ifall jag nu lyckas få tag i boende),
spännande!?
 
(bild via google.)
 
 
▲ Translation
I got accepted to the University of Borås, a librarian education. Exciting!?
Now I just need somewhere to live..

▲ Skisser

 
 
 
 
▲ Translation
Sketches.

▲ Presenter

Ja, ett par presenter fick jag allt. Till exempelt den här übertjusiga vattenkannan och trälådan till mina sysaker av finaste Anna.
 
 


Av lillasyster fick jag en fin kjol och en M&M-godispåse!!! Bästa godiset som finns. Hemmifrån fick jag en peng  varav en del jag tog med mig igår (fredag) till IKEA och köpte lite småprylar. Bl.a. ljus, glasburkar och bokstöd samt vegetarisk fryspizza och rösti, hehe.
 
 
Köpte mig även en flaska vitt vin (Ecologica) att smutta på i helgen. Mums!
Här serverat med is och hallon.

 
 
▲ Translation:
Birthday gifts.
I got a couple of really cute gifts from my friends and family, some of them are on the pictures. I also got a little money whit I brought with me to IKEA this friday and bought some candels and other stuff. Alos I got myself a bottle of white wine to sip on this weekend. Yum!

▲ 4th of July

I onsdags kom min syster hit och hälsade på. Dock firade vi inte USAs nationaldag utan min dag, lite i förväg.
 
 

Vi gjorde chokladbollar och drack kaffe med skummad mjölk i fina muminmuggar. Vi åt vegetarisk lasagne till lunch och så åt vi detta hära till efterrätt! MUMS.

 
Syrran flätade en superfin inbakad fläta i mitt hår som tyvärr ej kom med på bild, men de blåa slingorna jag fixade i hennes gjorde. Så här blev det:
 
 
Och det var mitt 23års-kalas.
 
 
▲ Translation:
My sister came to visit on the 4th. We didn't celebrate the USA bday though, we celebrated my day in advance. We made dessert (chocolate balls?) and coffee, had lunch, went for a walk and fixed our hair. Pretty great "birthday party" if you ask me!

▲ Födelsedagsbarn

Ja ser ni, idag är det min dag, för idag är det min födelsedag, hurra hurra hurra!
 
 
 
Translation:
Today's my day. Yeah, It's my birthday!

▲ Dagarna kommer och går

Det händer inte så mycket här, det regnar mest och jävlas. Fast det är ganska skönt ändå. Då kan man utan dåligt samvete sitta hemma i fåtöljen och läsa i lugn och ro. Trots detta, och brist på arbetstimmar, har veckan varit ytterst händelserik med besök, middagar, fika och promenader på stan. Nästa vecka (imorgon kl 06) börjar dock arbetet igen. Bara att bita ihop och köra på! När lönen kommer vet man att det varit värt det.

RSS 2.0