▲ Ha-begär

Jag skulle vilja hänvisa till detta inlägg för mer information om dessa böcker. Vill egentligen mest bara dela med mig av mitt osande ha-begär, de här broderade utgåvorna från Penguin! Har redan pillat lite på dem när jag varit inne på Pocket Shop men ej köpt någon eftersom jag äger alla utom två, fast i andra upplagor, tyvärr vill jag tillägga, för de här är verkligen helt otroligt vackra!!! Black Beauty och The Wizard of Oz finns dock inte i min bokhylla ännu så när de väl köps kommer de baske mig vara i denna form!
▲ Mycket att göra

Nu är det många bollar luften här, mycket som ska fixas sammtidigt. Först och främst har jag tre nya secondhand-fynd att visa (böcker), men jag han tyvärr packa ner dem innan jag kom på tanken att fota och visa er. Dessutom tror jag att listan över lästa böcker denna månad kommer bli väldigt försenad denna gången i och med flytten till Borås. Jag vet ännu inte hur det blir med internet, har inte så stor koll så måste sätta mig in i det och kolla upp vilket som passar mig bäst osv. Så det kan nog dröja med bloggande över huvud taget tyvärr.

I övrigt har jag snart packat ner allting här i mitt lilla rum. Det kändes väldigt kusligt att sova här i rummet i natt, trots katten som sällskap. Idag är kanske min sista natt här i Göteborg eftersom jag åker till Emil imorgon och spenderar veckan där, och förhoppningsvis flyttar till helgen. Om inte sover jag möjligtvis hos en vän i Borås för att slippa pendla och flyttar nästa helg. Det känns helt sjukt att nästa måndag så har jag introduktionsdag i Borås och på tisdagen börjar skolan officiellt. Jag ska bli bibliotekarie! Kan ni tänka er? Helt galet, men spännande och kul såklart.

▲ Second hand-shopping

I måndags var Amanda och jag på Myrorna och kikade runt lite. Jag hittade fyra böcker som fick följa med mig hem, dock ingen välkomstskylt (sådana är fantastiskt svåra att hitta har det visat sig!).


Det blev en inbunden bok denna gången, brukar mest plocka på mig pocketböcker i vanliga fall, även fast jag tycker inbundna är mycket finare, men de är ju tyvärr dyrare än pocket. För att inte nämna klumpigare att bära med sig. I alla fall, Fördjupande studier i katastroffysik av Marisha Pessl som verkar väldigt bra och har en himla intressant innehållsförteckning samt ett vackert omslag.


Sedan blev det tre pocketböcker varav två från Anna Gavalda som jag läst en hel del gott om och varit sugen på att läsa ett tag nu. Tillsammans är man mindre ensam ligger högt på prioriteringslistan just nu! Köpte även Venusdeltat av Anaïs Nin. Det är bra med bred läsning.

▲ Translation
Second hand shopping.
Last monday I found these books to bring home from my day shopping with Amanda. I'm really looking forward to reading Anna Gavaldas book Hunting and Gathering. (I think I saw the movie once, I'm not sure.)

▲ TAG: Om jag hade 500 kr i presentkort..

Denna här roliga listan/utmaningen hittade jag hos Bokskadad och bestämde mig för att gör min egen önskelista. Det här är ju trots allt en av mina favoritlekar; att fönstershoppa böcker. (Alla titlar och priser är hämtade från Adlibris.)Never Let Me Go
av Kazuo Ishiguro, 76:-

Egentligen skulle jag vilja ha hela hans uppsättning böcker, inte för att jag hunnit läsa någon ännu men den här filmen är helt fantastisk och jag vill tro att stämningen överensstämmer med boken. Dessutom har jag läst informationen som tillkommer alla böcker på adlibris och tycker att de alla verkar himla läsvärda!


The Woman in Black
av Susan Hill, 85:-

Åh, jag ryser av nervositet bara jag tänker på den här boken! Den verkar vara så fantastiskt läskig att jag får kalla kårar. Önskar att jag hade balls nog att se filmen som kom ut ganska nyligen. Daniel Radcliffe verkar lovande, hans outfit lika så. På något vis känns det dock inte lika läskigt att läsa en skräckbok än se en skräckfilm, så förhoppningsvis blir i alla fall boken läst!

 

 
 

Dash & Lily's Book of Dares av Rachel Cohn och David Levithan, 71:-

Jag föreställer mig att det här är enkel och underhållande läsning när den är som bäst, precis som Nick & Norah's Infinite Playlist (som förövrigt även är en himla bra film!). Av någon anledning har jag blivit mer och mer sugen på att läsa ungdomsböcker eller Chick-lit bara för att det är så.. tankebefriande. Får man säga så? Förhoppningsvis vet ni vad jag menar, absolut inget negativt! Ibland blir det bara lite för mycket att försöka läsa svåra, komplexa böcker med gömd symbolik etc. för hjärnan. Ibland räcker det gott med något som går rakt på sak.

Mandarins av Simone de Beauvoir, 119:-

Den här boken har jag plockat upp och lagt ner kanske femton gånger när jag tagit den vanliga rundturen på biblioteket. Det var tjockleken som fick mig att tveka, men jag vill hemskt gärna läsa den precis som hennes kanske mest kända verk, The Second Sex (som jag faktiskt beställde i förra veckan!!). Jag har hört att den här boken ska vara väldigt bra, kanske hennes bästa. Pinsamt nog har jag en bok av de Beauvoir pågående med cirka 100 sidor kvar som jag drar mig för att läsa (Den Inbjudna). Inte för att hon på något vis skriver dåligt, mest på grund av att berättelsen inte alls var vad jag väntat mig av kvinnan som är omtalad för sin bok om det andra könet och sin feminism. Jag vet inte vad jag ska tro, men jag kommer läsa ut den tillslut samt läsa de andra böckerna. Jag hoppas dock innerligt att de andra böckerna lever bättre upp till mina förväntningar av henne som författare.


Smaken av Muriel Barbery, 42:-

Den här boken vet jag egentligen inte så mycket om, men jag älskade verkligen Igelkottens Elegans och Sekwa i största allmänhet som förlag. Igelkottens Elegans hade, enligt mig, en fantastiskt gripande och vacker historia, men dessutom ett flytande och bra språk vilket gör att jag gärna skulle läsa någonting mer av författaren. Sen är det någonting med Frankrike och Paris.. åh Paris, denna sagostad, mina drömmars stad!


The Scarlet Letter av Nathaniel Hawthorne, 35:-

En klassiker i Penguin-fodral, såklart vill jag ha denna bok. Men jag vill faktiskt inte bara äga den, utan väldigt gärna läsa den. Inte bara på grund av att det är en klassiker (jag har en dille på klassiker, att jag borde läsa alla klassiker, i alla fall de som känns viktiga typ Dickens, Austen, Stevenson, Brontë, Shakespeare etc.). Men den här blev jag extra sugen på att läsa efter att jag såg filmen Easy A som tar upp samma tema, i kort feminism. Alltså, högt prioriterad och jag är själv förvånad att jag ännu inte köpt hem den trots den billiga summan, hm.


 Looking for Alaska av John Green, 76:-

Efter att jag läst Into the Wild hittade jag den här boken och tänkte att den  skulle vara väldigt spännande och intressant att läsa. Dessutom har jag hört  väldigt gott om Mr. Green runtom i bokbloggssfären. Naturligtvis vill jag på  grund av detta även läsa hans andra böcker, men den här skulle jag nog vilja  läsa först. Jag gillar att läsa om äventyr i naturen, eller bara om naturen i ren  allmänhet. (Jag är mycket för miljö, natur och naturlighet. Det är nog därför jag  gillar gamla engelska böcker där lantliv, skog och utomhusmiljöer har stor  betydelse, typ Wuthering Heights.)
Så, av 504 kronor kunde jag skrapa ihop hela sju böcker, inte illa. Fast listan är ju bra mycket längre än så här egentligen och ett slut lär den väl aldrig finna..


▲ Translation
Another wishlist of books.

▲ Måndag

Jag vet inte vade det är för fel på mig, antar att orosviruset gnagt sig fast igen, för jag kan inte sluta spela upp hemska scenarier med tårdrypande avslut utan att egentligen ha någon anledning till det. Jag önskar att jag inte vore så förbannat känslig, att jag kunde vara positiv och glad istället och ta livet som det kommer och sluta oroa mig för eventuella framtida besvär. Så nu stryker vi ett sträck över det här och tar på oss våra positiva glasögon.

Idag innan Amanda far iväg till Malmö och Malmöfestivalen ska vi fika på järntorget och kika in på Myrorna. Jag letar efter en välkomstskyllt till Emil, han ville ha en till nya lägenheten, men hans stad hade inte mycket att erbjuda, så jag erbjöd mig att kika runt här i Göteborg. Dessutom vill jag kolla efter Virginia Wolf-böcker. Och kanske någon Murakami eller något franskt från Sekwa. Egentligen borde jag vänta med sådant tills flytten till Borås är klar, men jag kan inte.. ush, man är så svag ibland. På fredag kommer dock lönen, äntligen! Funderar på att planera en helkväll på Nefertiti innan jag flyttar också, eftersom vi hade så kul där i höstas och jag har saknat dansen. Vi får se vad som hinns med. Skolan börjar om två veckor bara, spännande!
 
Alkaline Trio – Damnesia

▲ Ensamhet


(Bild hittad på datorn, antagligen nersparad från Tumblr.)

"Ibland tror jag att du aldrig riktigt förstod hur mycket jag kunde sakna dig kvällar som den här, regniga kvällar med höstkyla i fönsterbläcken och luddiga extrafiltar i den breda sängen. Jag kunde koka mängder av rött te, utan att ens dricka det, för att lura och lugna ensamheten om kommande besök. Men den här gången vet vi båda två; att du inte kommer hem igen."

Den senaste veckan har jag försökt mig på att skriva lite, igen. Det var lättare förr, då kunde jag spotta ur mig flera sidor om ingenting, men nu blir det bara små stycken av tre, fyra meningar om något sorgligt som ensamhet och desperation, olycklig kärlek och hjälplöshet. Jag vet inte riktigt varför jag ville försöka igen, jag antar att jag trodde mig ha någonting att berätta.


▲ Translation
I've been trying to write, but I don't really know why.

▲ Nörderier

Jag googlade lite och hittade de här fina bilderna och tyckte de var inspirerande nog för att dela med sig av, så varesgoda!


▲ Rory's bookslist

Titta vad jag hittade, en lista på vad Rory Gilmore läst i serien Gilmore Girls! Listan fann jag genom denna här och denna länken. (De kursiverade titlarna har jag själv läst, inte så många som ni kan se.)1984 by George Orwell
The Adventures of Huckleberry Finn by Mark Twain
Alice in Wonderland by Lewis Carroll (TBR)
The Amazing Adventures of Kavalier & Clay by Michael Chabon
An American Tragedy by Theodore Dreiser
Angela's Ashes by Frank McCourt
Anna Karenina by Leo Tolstoy
Anne Frank: The Diary of a Young Girl by Anne Frank
Archidamian War by Donald Kagan
The Art of Fiction by Henry James
The Art of War by Sun Tzu
As I Lay Dying by William Faulkner
Atonement by Ian McEwan
Autobiography of a Face by Lucy Grealy
The Awakening by Kate Chopin
Babe by Dick King-Smith
Backlash: The Undeclared War Against American Women by Susan Faludi
Balzac and the Little Chinese Seamstress by Dai Sijie
Bel Canto by Ann Patchett
The Bell Jar by Sylvia Plath (TBR)
Beloved by Toni Morrison
Beowulf: A New Verse Translation by Seamus Heaney
The Bhagava Gita
The Bielski Brothers: The True Story of Three Men Who Defied the Nazis, Built a Village in the Forest, and Saved 1,200 Jews by Peter Duffy
Bitch in Praise of Difficult Women by Elizabeth Wurtzel
A Bolt from the Blue and Other Essays by Mary McCarthy
Brave New World by Aldous Huxley
Brick Lane by Monica Ali
Bridgadoon by Alan Jay Lerner
Candide by Voltaire
The Canterbury Tales by Chaucer
Carrie by Stephen King
Catch-22 by Joseph Heller
The Catcher in the Rye by J. D. Salinger
Charlotte's Web by E. B. White
The Children's Hour by Lillian Hellman
Christine by Stephen King
A Christmas Carol by Charles Dickens
A Clockwork Orange by Anthony Burgess
The Code of the Woosters by P.G. Wodehouse
The Collected Short Stories by Eudora Welty
The Collected Stories of Eudora Welty by Eudora Welty
A Comedy of Errors by William Shakespeare
Complete Novels by Dawn Powell
The Complete Poems by Anne Sexton
Complete Stories by Dorothy Parker
A Confederacy of Dunces by John Kennedy Toole
The Count of Monte Cristo by Alexandre Dumas p re
Cousin Bette by Honor'e de Balzac
Crime and Punishment by Fyodor Dostoevsky (TBR)
The Crimson Petal and the White by Michel Faber (TBR)
The Crucible by Arthur Miller
Cujo by Stephen King
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time by Mark Haddon
Daughter of Fortune by Isabel Allende
David and Lisa by Dr Theodore Issac Rubin M.D
David Copperfield by Charles Dickens
The Da Vinci -Code by Dan Brown
Dead Souls by Nikolai Gogol
Demons by Fyodor Dostoyevsky
Death of a Salesman by Arthur Miller
Deenie by Judy Blume
The Devil in the White City: Murder, Magic, and Madness at the Fair that Changed America by Erik Larson
The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band by Tommy Lee, Vince Neil, Mick Mars and Nikki Sixx
The Divine Comedy by Dante
The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood by Rebecca Wells
Don Quijote by Cervantes
Driving Miss Daisy by Alfred Uhrv
Dr. Jekyll & Mr. Hyde by Robert Louis Stevenson
Edgar Allan Poe: Complete Tales & Poems by Edgar Allan Poe
Eleanor Roosevelt by Blanche Wiesen Cook
The Electric Kool-Aid Acid Test by Tom Wolfe
Ella Minnow Pea: A Novel in Letters by Mark Dunn
Eloise by Kay Thompson
Emily the Strange by Roger Reger
Emma by Jane Austen
Empire Falls by Richard Russo
Encyclopedia Brown: Boy Detective by Donald J. Sobol
Ethan Frome by Edith Wharton
Ethics by Spinoza
Europe through the Back Door, 2003 by Rick Steves
Eva Luna by Isabel Allende
Everything Is Illuminated by Jonathan Safran Foer
Extravagance by Gary Krist
Fahrenheit 451 by Ray Bradbury
Fahrenheit 9/11 by Michael Moore
The Fall of the Athenian Empire by Donald Kagan
Fat Land: How Americans Became the Fattest People in the World by Greg Critser
Fear and Loathing in Las Vegas by Hunter S. Thompson
The Fellowship of the Ring: Book 1 of The Lord of the Ring by J. R. R. Tolkien (TBR)
Fiddler on the Roof by Joseph Stein
The Five People You Meet in Heaven by Mitch Albom
Finnegan's Wake by James Joyce
Fletch by Gregory McDonald
Flowers for Algernon by Daniel Keyes
The Fortress of Solitude by Jonathan Lethem
The Fountainhead by Ayn Rand
Frankenstein by Mary Shelley
Franny and Zooey by J. D. Salinger
Freaky Friday by Mary Rodgers
Galapagos by Kurt Vonnegut
Gender Trouble by Judith Butler
George W. Bushism: The Slate Book of the Accidental Wit and Wisdom of our 43rd President by Jacob Weisberg
Gidget by Fredrick Kohner
Girl, Interrupted by Susanna Kaysen
The Gnostic Gospels by Elaine Pagels
The Godfather: Book 1 by Mario Puzo
The God of Small Things by Arundhati Roy
Goldilocks and the Three Bears by Alvin Granowsky
Gone with the Wind by Margaret Mitchell (TBR)
The Good Soldier by Ford Maddox Ford
The Gospel According to Judy Bloom
The Graduate by Charles Webb
The Grapes of Wrath by John Steinbeck
The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald
Great Expectations by Charles Dickens
The Group by Mary McCarthy
Hamlet by William Shakespeare
Harry Potter and the Goblet of Fire by J. K. Rowling
Harry Potter and the Sorcerer's Stone by J. K. Rowling
A Heartbreaking Work of Staggering Genius by Dave Eggers
Heart of Darkness by Joseph Conrad (TBR)
Helter Skelter: The True Story of the Manson Murders by Vincent Bugliosi and Curt Gentry (TBR)
Henry IV, part I by William Shakespeare
Henry IV, part II by William Shakespeare
Henry V by William Shakespeare
High Fidelity by Nick Hornby
The History of the Decline and Fall of the Roman Empire by Edward Gibbon
Holidays on Ice: Stories by David Sedaris
The Holy Barbarians by Lawrence Lipton
House of Sand and Fog by Andre Dubus III (Lpr)
The House of the Spirits by Isabel Allende (TBR)
How to Breathe Underwater by Julie Orringer
How the Grinch Stole Christmas by Dr. Seuss
How the Light Gets in by M. J. Hyland
Howl by Allen Gingsburg
The Hunchback of Notre Dame by Victor Hugo (TBR)
The Iliad by Homer
I'm with the Band by Pamela des Barres (TBR)
In Cold Blood by Truman Capote (TBR)
Inferno by Dante
Inherit the Wind by Jerome Lawrence and Robert E. Lee
Iron Weed by William J. Kennedy
It Takes a Village by Hillary Clinton
Jane Eyre by Charlotte Bront
The Joy Luck Club by Amy Tan
Julius Caesar by William Shakespeare
The Jumping Frog by Mark Twain
The Jungle by Upton Sinclair
Just a Couple of Days by Tony Vigorito
The Kitchen Boy: A Novel of the Last Tsar by Robert Alexander
Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly by Anthony Bourdain
The Kite Runner by Khaled Hosseini
Lady Chatterleys' Lover by D. H. Lawrence
The Last Empire: Essays 1992-2000 by Gore Vidal
Leaves of Grass by Walt Whitman
The Legend of Bagger Vance by Steven Pressfield
Less Than Zero by Bret Easton Ellis
Letters to a Young Poet by Rainer Maria Rilke
Lies and the Lying Liars Who Tell Them by Al Franken
Life of Pi by Yann Martel
Little Dorrit by Charles Dickens
The Little Locksmith by Katharine Butler Hathaway
The Little Match Girl by Hans Christian Andersen
Little Women by Louisa May Alcott
Living History by Hillary Rodham Clinton
Lord of the Flies by William Golding
The Lottery: And Other Stories by Shirley Jackson
The Lovely Bones by Alice Sebold
The Love Story by Erich Segal
Macbeth by William Shakespeare
Madame Bovary by Gustave Flaubert
The Manticore by Robertson Davies
Marathon Man by William Goldman
The Master and Margarita by Mikhail Bulgakov (TBR)
Memoirs of a Dutiful Daughter by Simone de Beauvoir
Memoirs of General W. T. Sherman by William Tecumseh Sherman
Me Talk Pretty One Day by David Sedaris
The Meaning of Consuelo by Judith Ortiz Cofer
Mencken's Chrestomathy by H. R. Mencken
The Merry Wives of Windsro by William Shakespeare
The Metamorphosis by Franz Kafka
Middlesex by Jeffrey Eugenides
The Miracle Worker by William Gibson
Moby Dick by Herman Melville
The Mojo Collection: The Ultimate Music Companion by Jim Irvin
Moliere: A Biography by Hobart Chatfield Taylor
A Monetary History of the United States by Milton Friedman
Monsieur Proust by Celeste Albaret
A Month Of Sundays: Searching For The Spirit And My Sister by Julie Mars
A Moveable Feast by Ernest Hemingway
Mrs. Dalloway by Virginia Woolf (TBR)
Mutiny on the Bounty by Charles Nordhoff and James Norman Hall
My Lai 4: A Report on the Massacre and It's Aftermath by Seymour M. Hersh
My Life as Author and Editor by H. R. Mencken
My Life in Orange: Growing Up with the Guru by Tim Guest
Myra Waldo's Travel and Motoring Guide to Europe, 1978 by Myra Waldo
My Sister's Keeper by Jodi Picoult
The Naked and the Dead by Norman Mailer
The Name of the Rose by Umberto Eco (TBR)
The Namesake by Jhumpa Lahiri
The Nanny Diaries by Emma McLaughlin
Nervous System: Or, Losing My Mind in Literature by Jan Lars Jensen
New Poems of Emily Dickinson by Emily Dickinson
The New Way Things Work by David Macaulay
Nickel and Dimed by Barbara Ehrenreich
Night by Elie Wiesel
Northanger Abbey by Jane Austen
The Norton Anthology of Theory and Criticism by William E. Cain, Laurie A. Finke, Barbara E. Johnson, John P. McGowan
Novels 1930-1942: Dance Night/Come Back to Sorrento, Turn, Magic Wheel/Angels on Toast/A Time to be Born by Dawn Powell
Notes of a Dirty Old Man by Charles Bukowski
Of Mice and Men by John Steinbeck
Old School by Tobias Wolff
On the Road by Jack Kerouac
One Flew Over the Cuckoo's Nest by Ken Kesey
One Hundred Years of Solitude by Gabriel Garcia Marquez
The Opposite of Fate: Memories of a Writing Life by Amy Tan
Oracle Night by Paul Auster
Oryx and Crake by Margaret Atwood
Othello by Shakespeare
Our Mutual Friend by Charles Dickens
The Outbreak of the Peloponnesian War by Donald Kagan
Out of Africa by Isac Dineson (TBR)
The Outsiders by S. E. Hinton
A Passage to India by E.M. Forster
The Peace of Nicias and the Sicilian Expedition by Donald Kagan
The Perks of Being a Wallflower by Stephen Chbosky
Peyton Place by Grace Metalious
The Picture of Dorian Gray by Oscar Wilde
Pigs at the Trough by Arianna Huffington
Pinocchio by Carlo Collodi
Please Kill Me: The Uncensored Oral History of Punk Legs McNeil and Gillian McCain
The Polysyllabic Spree by Nick Hornby
The Portable Dorothy Parker by Dorothy Parker
The Portable Nietzche by Fredrich Nietzche
The Price of Loyalty: George W. Bush, the White House, and the Education of Paul O'Neill by Ron Suskind
Pride and Prejudice by Jane Austen
Property by Valerie Martin
Pushkin: A Biography by T. J. Binyon
Pygmalion by George Bernard Shaw
Quattrocento by James Mckean
A Quiet Storm by Rachel Howzell Hall
Rapunzel by Grimm Brothers
The Raven by Edgar Allan Poe
The Razor's Edge by W. Somerset Maugham
Reading Lolita in Tehran: A Memoir in Books by Azar Nafisi
Rebecca by Daphne du Maurier (TBR)
Rebecca of Sunnybrook Farm by Kate Douglas Wiggin
The Red Tent by Anita Diamant
Rescuing Patty Hearst: Memories From a Decade Gone Mad by Virginia Holman
The Return of the King: The Lord of the Rings Book 3 by J. R. R. Tolkien (TBR)
R Is for Ricochet by Sue Grafton
Rita Hayworth by Stephen King
Robert's Rules of Order by Henry Robert
Roman Holiday by Edith Wharton
Romeo and Juliet by William Shakespeare
A Room of One's Own by Virginia Woolf
A Room with a View by E. M. Forster
Rosemary's Baby by Ira Levin
The Rough Guide to Europe, 2003 Edition
Sacred Time by Ursula Hegi
Sanctuary by William Faulkner
Savage Beauty: The Life of Edna St. Vincent Millay by Nancy Milford
Say Goodbye to Daisy Miller by Henry James
The Scarecrow of Oz by Frank L. Baum
The Scarlet Letter by Nathaniel Hawthorne
Seabiscuit: An American Legend by Laura Hillenbrand
The Second Sex by Simone de Beauvoir
The Secret Life of Bees by Sue Monk Kidd (TBR)
Secrets of the Flesh: A Life of Colette by Judith Thurman
Selected Hotels of Europe
Selected Letters of Dawn Powell: 1913-1965 by Dawn Powell
Sense and Sensibility by Jane Austen
A Separate Peace by John Knowles
Several Biographies of Winston Churchill
Sexus by Henry Miller
The Shadow of the Wind by Carlos Ruiz Zafon
Shane by Jack Shaefer
The Shining by Stephen King
Siddhartha by Hermann Hesse
S Is for Silence by Sue Grafton
Slaughter-house Five by Kurt Vonnegut
Small Island by Andrea Levy
Snows of Kilimanjaro by Ernest Hemingway
Snow White and Rose Red by Grimm Brothers
Social Origins of Dictatorship and Democracy: Lord and Peasant in the Making of the Modern World by Barrington Moore
The Song of Names by Norman Lebrecht
Song of the Simple Truth: The Complete Poems of Julia de Burgos by Julia de Burgos
The Song Reader by Lisa Tucker
Songbook by Nick Hornby
The Sonnets by William Shakespeare
Sonnets from the Portuegese by Elizabeth Barrett Browning
Sophie's Choice by William Styron
The Sound and the Fury by William Faulkner
Speak, Memory by Vladimir Nabokov
Stiff: The Curious Lives of Human Cadavers by Mary Roach
The Story of My Life by Helen Keller
A Streetcar Named Desiree by Tennessee Williams
Stuart Little by E. B. White
Sun Also Rises by Ernest Hemingway
Swann's Way by Marcel Proust
Swimming with Giants: My Encounters with Whales, Dolphins and Seals by Anne Collett
Sybil by Flora Rheta Schreiber
A Tale of Two Cities by Charles Dickens
Tender Is The Night by F. Scott Fitzgerald
Term of Endearment by Larry McMurtry
Time and Again by Jack Finney
The Time Traveler's Wife by Audrey Niffenegger (TBR)
To Have and Have Not by Ernest Hemingway
To Kill a Mockingbird by Harper Lee (TBR)
The Tragedy of Richard III by William Shakespeare
A Tree Grows in Brooklyn by Betty Smith (TBR)
The Trial by Franz Kafka
The True and Outstanding Adventures of the Hunt Sisters by Elisabeth Robinson
Truth & Beauty: A Friendship by Ann Patchett
Tuesdays with Morrie by Mitch Albom
Ulysses by James Joyce
The Unabridged Journals of Sylvia Plath 1950-1962 by Sylvia Plath (TBR)
Uncle Tom's Cabin by Harriet Beecher Stowe (TBR)
Unless by Carol Shields
Valley of the Dolls by Jacqueline Susann
The Vanishing Newspaper by Philip Meyers
Vanity Fair by William Makepeace Thackeray
Velvet Underground's The Velvet Underground and Nico (Thirty Three and a Third series) by Joe Harvard
The Virgin Suicides by Jeffrey Eugenides
Waiting for Godot by Samuel Beckett
Walden by Henry David Thoreau
Walt Disney's Bambi by Felix Salten
War and Peace by Leo Tolstoy
We Owe You Nothing – Punk Planet: The Collected Interviews edited by Daniel Sinker
What Colour is Your Parachute? 2005 by Richard Nelson Bolles
What Happened to Baby Jane by Henry Farrell
When the Emperor Was Divine by Julie Otsuka
Who Moved My Cheese? Spencer Johnson
Who's Afraid of Virginia Woolf by Edward Albee
Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West by Gregory Maguire
The Wizard of Oz by Frank L. Baum
Wuthering Heights by Emily Bront  (TBR)
The Yearling by Marjorie Kinnan Rawlings
The Year of Magical Thinking by Joan Didion
 
▲ Translation
Rory Gilmore's booklist.

▲ Högst på önskelistan

1.
 
2.
 
 
3.
 
 
4.
 
 
5.
 
 
 
▲ Translation
Wish-list.

▲ Trehjuling

När jag var barn hade jag en trehjuling. En alldeles ny och fin trehjuling som jag minns att jag var väldigt stolt över. Så stolt att jag tog den med mig överallt.

När jag var barn bodde jag med min mor på högsta våningen i ett högt hyreshus. Jag hade ett eget rum med egen TV och jag minns att framtills jag fick den där trehjulingen, var den plattfotade och herrklädda Cindy-dockan min favoritsak. Så naturligtvis följde den också med vart jag än gick eller for.

När jag var barn och bodde på högsta våningen med trehjulingen hemma i lägenheten, bestämmde jag mig en dag för att gå ut och naturligtvis ta min trehjuling och Cindy-dockan med mig. Mor satt i köket i telefonen med en cigarett i handen och skratt i munnen. Jag gick förbi henne obemärkt ut i hallen med dockan i bagaget och trehjulingen i händerna. Väl ute i trappuppgången såg jag inget märkligt i att sätta mig själv på cykeln och trampa för att fort komma nedåt och ut ur lägenhetshuset för att leka med Cindy-dockan och trehjulingen ute på gården med de andra barnen. Så det var det jag gjorde, jag satte mig på trehjulingen och började trampa. Två våningar ner kunde jag höra mors snabba fötter i trappan och sedan känna hur hon förbannad lyfte upp mig i ena armen och trehjulingen i den andra. Hon drog oss upp för trappan med gälla, stora ord flygande ur munnen och ett ursinne i ögonen.

På väg upp för sista trappan hör vi telefonen ringa innifrån vår lägenhet och mamma släpper ner mig och trehjulingen i dörrposten för att rusa in och svara. Under tiden upptäcker jag att min kära Cindy-docka är borta och förstår genast att hon måste blivit kvar två våningar ner. Utan att tänka något vidare på saken tog jag ett stadigt tag om trehjulingen och satte mig för att snabbt cyckla ner och rädda Cindy. Jag cycklade åter igen ner två våningar med trehjulingen i trapphuset, mot min mors godkännande, för att rädda min näst käraste ägodel. Den käraste, trehjulingen, minns jag fortfarande inte vart den blev av.


Alekzandra, 2012-08-14
 
▲ Translation
Short story from my childhood.

▲ Way Out West - bilder

Här är några foton jag snott från Anna utan inbördes ordning.


▲ Nya böcker


I början av veckan fick jag hem ett paket med en utlottningsvinnst från Bookfreak. I paketet låg en vanlig bok och en ljudbok (de på bilden ovan). Dessutom fick jag hem en bok från Adlibris som Bokskadad skrivit så himla gott om, nämligen The Ghost's Child som jag ser väldigt mycket fram emot att läsa! Läste ikväll ut Kärlekens Historia av Nicole Krauss och började lite smått på Frost av Maggie Stiefvater, men jag vet inte om den fastnade precis.. hoppas det blir mer tilltalande och spännande så småning om, jag köpte ju trots allt första och andra delen plus att den finns en tredje och de har allihopa otroligt fina omslag.. haha!
 
 
▲ Translation
At the beginning of this week I got a package from Bookfreak. I won one of their summer lotteries (picture above). I also got The Ghost's Child in the mail this week, which I'm really looking forward to start reading! I've only heard good stuff about it so far and it's got really pretty illustrations in it. Tonight I finished reading The History of Love by Nicole Krauss and startet to read a little in Maggie Stiefvaters book Shiver, but I dunno if I like it so far.. at least the cover is pretty.

▲ Way Out West 2012

Tyvärr har jag inga fotografier från festivalen att visa er eftersom det av någon tråkig anledning inte vill fungera mellan datorn och mobiltelefonen. Jag antar att jag avinstallerat något jag borde låtit bli.

I vilket fall var festivalen himla trevlig med mycket bra musik och fina människor. Jag såg bland andra Bon Iver, First Aid Kit, Florence + the machine, Mogwai och Refused vilka alla var grymma! Mogwai var nog den trevligaste överraskningen efter som jag aldrig hört dem innan men verkligen fastnade för deras musik. (Sitter faktiskt och lyssnar på dem nu.)

Förutom musiken var även maten himla bra och god, helt vegetarisk dessutom believe it or not. Allt som allt, en lyckad långhelg helt enkelt!

Var du där? Vad tyckte du?

▲ En snabbis

Efter att nu ha varit borta från stan nästan en vecka skall jag idag, alldeles strax, fara tillbaka till kära Göteborg. Från i måndags (till idag, onsdag) har jag varit hemma i Dalsland och rensat/packat om i mina flyttlådor inför Borås och hälsat på Mikaela, Levi och Haley. Innan dess var jag i Lidköping fyra dagar och flyttade ut Emil ur en lägenhet till en annan. I torsdags jobbade jag dessutom sista dagen för sommaren!

Nu ikväll tillbaka i stan blir det vin och ost med klasskamrater innan en fullspäckade helg med massa folk och musik på Way Out West! Så resten av veckan blire bara fest, fest, fest!

▲ Badrumsmatta

▲ Translation
Bathroom carpet.
▲ En dag i köketSista efter-jobbet-fikan. (Kokostopp & kaffe)


Sojafärs med krossade tomater, paprika, lök och champinjoner plus massor av kryddor.Serveras med pasta, sallad och fetaost och någon tråkig repris på TV, mest troligt första säsongen av Project Runway. (Hur många gånger har de visat den nu egentligen?)
 
▲ Translation
One day in the kitchen.

RSS 2.0